Depăşirea cu peste 100 km/h a vitezei admise suspendă permisul de conducere 6 luni

Autor: EVmarket Romania
SsangYong, limita de viteza, amenzi limita de viteza, viteza legala, viteza maxima drumuri europene, depășirea vitezei legale, 100 km/h

Depășirea cu mai mult de 100 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul se sancționează cu reținerea permisului pentru 6 luni și a certificatului de înmatriculare a autovehiculului. Șoferii vor fi amendați cu până la 3.300 de lei.

Dacă autovehiculul care are certificatul de înmatriculare sau de înregistrare reținut este depistat în trafic, poliția are dreptul să îl confiște.

Depășirea cu peste 100 km/h a vitezei admise te lasă fără permis 6 luni

Constituie contravenție şi se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni şi cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul a faptei de depășire cu mai mult de 100 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

Pot utiliza anvelope cu indici viteză mai mici decât cei menționați în CIV?

În cazul în care conducătorul de autovehicul săvârșește, într-un interval de 6 luni de la data restituirii permisului de conducere, o nouă faptă perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea faptei se majorează de drept cu încă 30 de zile.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise (viteza legală) se încadrează în clasa a IV-a de sancțiuni, de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv de la 1.485 lei la 3.300 lei şi cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile

V-ar putea interesa și:

Perioada de suspendare majorată se comunică în termen de 15 zile de la data aplicării sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Polițistul rutier eliberează conducătorului de vehicul o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație pentru 15 zile.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare