Află cât costă un schimb ulei și filtre la un service auto în 2024

Autor: EVmarket Romania
service auto schimb ulei si filtre, schimbare motor, castrol on,

Manopera la un service auto pentru schimb ulei și filtre este de regulă între 150 și 300 de lei. Nu uitați să întrebați dacă sunt acceptate produsele achiziționate din alte magazine (uleiuri/filtre).

Cât durează la un service auto un schimb ulei și filtre

Pe lângă schimbul de ulei și filtrul de ulei, se va schimba și filtrul de combustibil, filtrul de aer pentru motor și filtrul de polen pentru habitaclu. Dacă vrei doar un schimb de ulei, manopera este 60-80 de lei.

Schimbul de ulei și filtrele sunt o revizie mică, care se face într-o oră și jumătate.

Costul reviziilor și perioada de service este cam aceeași pentru motoarele diesel și pe benzină de aceeași capacitate cilindrică. Media diferențelor între intervalele de service pentru motoarele diesel și cele pe benzină poate fi de 5.000 km.

Deși modelele mai noi au în cartea de service perioade mai mari pentru schimbul de ulei, la 20.000 de km sau chiar mai mult, este recomandat să faceți schimbul de ulei la 10.000 -15.000 de km. Vă puteți imagina că pentru a rula 20.000 de km cu un schimb de ulei veți fi nevoit să completați cu ulei. Iată cât costă mai multe tipuri de uleiuri de motor.

Dacă nivelul de ulei scade considerabil, este un semn că acesta și-a pierdut proprietățile și este consumat mult mai rapid de motor.

Pe perioada verii, când temperaturile sunt ridicate, motoarele mașinilor se încălzesc chiar și nepornite. Prin urmare, nivelul uleiului scade. Rezistența la schimbările de temperatură a uleiului și capacitatea acestuia de a proteja motorul scade după o perioadă de 12 luni.

O revizie mai complexă înseamnă în plus schimbarea distribuției pe curea (între 60.000 km și 90.000 km, în funcție de motorizare) și a plăcuțelor de frână.

Când se schimbă distribuția. Primele semne și costuri

Costurile cu reviziile pentru un motor diesel de 1,5 litri sau unul de 1,6 litri benzină variază între 400 lei și 1.500 lei, fără manoperă service.

Prețurile cele mai mici pentru componentele de schimb în magazine online sunt 40 de lei un filtru de ulei, 80 de lei un filtru de aer, 100 lei un filtru de polen, 100-200 lei un filtru de combustibil și aproximativ 200 lei pentru 4 litri de ulei. Prețul total pentru o revizie simplă este de 420 lei.

V-ar putea interesa și:

În service-urile reprezentanțelor, prețurile sunt aproape duble (800-1.000 lei), însă piesele sunt originale nu aftermarket.

Când se schimbă uleiul la motor: Dacă vezi pe joja de la uleiul cutiei un ulei murdar, noroios, în loc să fie transparent și curat, atunci e momentul să-l schimbi.

Manopera pentru schimb ulei motor și filtru de ulei:

  • Exemplu: Pachet Dacia Logan benzină / motorină:  Ulei 10W40 Mobil / A.Z. Meisterteile + filtru ulei = 100 de lei

Înainte de a vă prezenta la un service auto pentru schimbul de ulei ar trebui să vă faceți o programare.

Nu uitați că trebuie schimbat uleiul mai des la mașinile cu cutie automată, decât la cele cu transmisie manuală. Costurile cu manopera sunt de 80-100 de lei pentru schimbat ulei cutie manuală și de 200-400 de lei pentru schimbat ulei cutie automată. Iată cât costă mai multe tipuri de uleiuri de cutie.

Dacă avem o mașină cu transmisie automată, va trebui să schimbăm uleiul o dată la circa 50.000 – 60.000 de kilometri, conform specificațiilor date de producător.

V-ar putea interesa și:

Pentru cutii automate cu filtru de ulei pe cutie, tariful este de la 200 lei. Iar pentru cutii automate cu filtru de ulei în baia cutiei, costul este de la 300 lei (demontat baie ulei, demontat / montat filtru de ulei cutie automată, etanșat baie de ulei (garnitură), montat baie de ulei cutie automată,  încărcat cutie automată cu ulei).

Costuri mai mari sunt pentru cutii automate cu filtrul în interiorul carcasei cutiei (necesită demontarea cutiei), de la 1000 lei (demontare cutie de viteze automată de pe mașină, demontare cutie la banc, curățare sorb pompă ulei și magneți, înlocuire filtru ulei cutie automată, asamblare cutie la banc, montare cutie de viteze pe mașină, încărcare cutiei automate cu ulei).

Pentru a se putea efectua aceste operații este necesară răcirea ansambului motor – cutie până la o temperatură optimă de lucru.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

# service auto schimb ulei # schimb ulei și filtre