Primul tronson din Promenada Verde este gata pentru bicicliști

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset

A fost deschis primul tronson din Promenada Verde, spațiu de agrement care va traversa Sectorul 1 de la nord la sud. Promenada Verde va fi pentru bicicliști și pentru oameni care își doresc un spațiu de recreere și relaxare.

Primul sector din Promenada Verde are o lungime de aproximativ 1 kilometru și se află în dreptul străzilor Madrigalului și Gârlei. În martie, va fi deschis un nou tronson din Promenada Verde în dreptul Aleii Mateloților.

„Este un proiect ambițios. Sunt 25 de kilometri în jurul a trei lacuri. Vor fi investiții mari care se vor face. Pregătim aceste investiții. Vrem să redăm cetățenilor aceste spații la care nu aveau acces. Într-un spațiu verde, fără poluare, fără zgomot, unde să ne simțim bine”, a afirmat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Promenada Verde va fi un spațiu cultural, sportiv, de agrement, de recreere, dar și un spațiu de transport durabil.

“La fiecare capăt o să avem o stație de metrou. Îi invităm pe toți locuitorii din Sectorul 1, pentru că această promenadă va traversa tot sectorul, din nord-est spre sud- vest, exact în mijlocul Sectorului 1. Toată lumea va avea acces la această promenadă și va putea, cu bicicleta, sau pe jos, să se ducă la o stație de metrou”, a mai precizat primarul Sectorului 1.

Până la sfârșitul acestui mandat, primarul Sectorului 1 și-a propus finalizarea tuturor celor 25 de kilometri, cât are în total proiectul, reprezentând întinderea malurilor a trei lacuri aflate pe teritoriul Sectorului 1. Proiectul prevede amenajarea de alei pentru plimbare și jogging, spațîi pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn, spațiu expozițional etc.alei promenada verde

V-ar putea interesa și:

În cadrul proiectului „Promenada Verde”, Primăria Sectorului 1 și-a propus să achiziţioneze trei terenuri în suprafață de peste 17.000 mp pe malul Lacului Străuleşti pentru amenajarea unei baze de agrement şi a unor spaţii verzi. Este vorba de trei loturi de teren de 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp pe Bd. București Noi nr. 245, deținute în prezent de compania Biroul de Turism pentru Tineret care şi-a manifestat disponibilitatea de a le vinde administrației locale a Sectorului 1.

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința din 25 februarie 2021, o hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea împuternicirii Consiliului Local al Sectorului 1 ca, pentru şi în numele Municipiului Bucureşti, să achiziţioneze imobilele situate în Municipiul Bucureşti, Bd. Bucureştii Noi nr. 245.

Foto: Facebook Primăria Sector 1 Bucureşti

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare