Tesla Cybertruck vine în Europa

Autor: Cristian Gubandru
Musk Tesla Cybertruck

Tesla anunță că vehiculul Cybertruck va fi prezentat în anumite locații și în cadrul anumitor evenimente din Europa în următoarele săptămâni, ca parte a Odiseei Cyber.

În prezent, Cybertruck nu este disponibil în Europa, iar Tesla nu a anunțat un termen specific pentru începerea livrărilor în afara Americii de Nord.

Începând din această săptămână și până pe 7 iulie 2024, Cybertruck va fi expus în peste 100 de locații din 20 de țări. Publicul va putea să descopere acest vehicul deja emblematic și să afle mai multe despre specificațiile și caracteristicile sale unice, precum și despre ingineria inovatoare de la baza sa.

Tesla Cybertruck – prezentat la București

În România, Cybertruck își va face prima apariție la București la Tesla Center pe Splaiul Unirii, în perioada 26 – 29 iunie 2024.

energia tesla cybertruck

Designul incredibil de futurist al vehiculului Cybertruck se inspiră din stilul Cyberpunk, prezent în special în filmele Vânătorul de recompense și Spionul care mă iubea.

Stratul său exterior structural este fabricat din oțel inoxidabil, extrem de dur, laminat la rece de 30 de ori. Acest lucru asigură protecție împotriva loviturilor, iar materialul din oțel inoxidabil protejează împotriva coroziunii pe termen lung.

Varianta Performance a vehiculului Cybertruck, denumită Cyberbeast, accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,7 secunde, menținând totodată stabilitatea la viteză mare.

Tesla Cybertruck: specificații, prețuri, autonomie

Suspensia pneumatică adaptivă standard ajustează vehiculul în doar câteva milisecunde, optimizând atât rularea, cât și manevrabilitatea acestuia.

Datorită tehnologiei steer-by-wire și direcției spate, Cyberbeast oferă manevrabilitatea unei mașini sport și o rază de bracaj mai bună decât cea a majorității vehiculelor sedan.

În spațiul cargo, sunt două prize de 120 V și o priză de 240 V.

Pentru prima dată, tehnologia Powershare de la Tesla permite transferul bidirecțional de energie pentru a încărca dispozitive sau alte vehicule electrice și chiar pentru a alimenta o casă prin intermediul portului de încărcare.

V-ar putea interesa și:

Cybertruck este produs la fabrica Tesla Giga din Austin, Texas. Livrările către clienți au loc de la începutul lunii decembrie 2023.

Deși activitatea de producție durează, Tesla se va axa pe America de Nord, principala piață pentru camionetele pick-up.

Anul acesta, camioneta electrică va primi modurile de rulare Overland, Baja, CyberTent și Off-Road, precum și posibilitatea de a bloca diferențialele.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare