Ce motorizări au noile modele Cupra Formentor și Leon facelift

Autor: Cristian Gubandru
cupra leon facelift

Cupra dezvăluie noile modele Cupra Formentor și Cupra Leon facelift, care au primit noul limbaj de design al mărcii spaniole, mai agresiv. Partea din față a fost complet redesenată.

Formentor și Cupra Leon facelift au primit un nou spoiler, blocuri optice, sigle și o grilă frontală mai mare. În partea din spate, logo-ul a fost încorporat în banda luminoasă LED.

La interior, noile modele Cupra au primit o nouă consolă centrală. Digitalizarea se află în centrul atenției șoferului. Un HMI nou și îmbunătățit este implementat în cockpitul digital din spatele volanului, precum și în sistemul de infotainment mai mare de 12,9 inch, care acum vine și cu un glisor retro-iluminat.

Ambele mașini au un nou sistem audio cu 12 difuzoare dezvoltat în colaborare cu Sennheiser Mobility și scaune tip scoică îmbrăcate cu 73% microfibră reciclată sau piele ecologică.

Motorizări noile modele Cupra Formentor și Leon facelift

O gamă de sisteme de propulsie include patru tehnologii diferite:

  • TSI (benzină): 1,5 litri 150 CP;
  • mild hybrid (eTSI): 2 litri 300 CP; 333 CP;
  • TDI (diesel): 2 litri 150 CP;
  • eHybrid (hibrid plug-in): 204 CP, 272 CP

Noul sistem hibrid plug-in are 272 CP (200 kW), oferind peste 100 de km de autonomie complet electrică, datorită unei baterii de 19,7 kWh. În plus, este disponibilă încărcarea rapidă (încărcare DC de până la 50 kW).

Disponibilă exclusiv pentru Cupra Formentor și Cupra Leon Sportstourer este o nouă opțiune de motor pe benzină (TSI), care oferă 333 CP (245 kW) cu tehnologie de separare a cuplului și frâne Akebono.

V-ar putea interesa și:

Paleta de culori include 9 nuanțe, dintre care două sunt noi: bronz mat Century și gri mat Enceladus. Celelalte culori disponibile sunt: albastru Fiord, negru Midnight, alb Glacial, Magnetic Tech, gri Graphene, gri Taiga și Magnetic Tech Matt.

Sisteme de asistență: cruise control adaptiv, asistent pentru menținere bandă și asistent pentru situații de urgență.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare