Chery Omoda 7 a debutat oficial. Este un SUV plug-in hybrid

Autor: EVmarket Romania
omoda 7

Chery Omoda 7 a fost lansat oficial, cu o motorizare PHEV. Chery continuă să-și extindă portofoliul de mașini, cel mai recent lansat este SUV-ul coupe sport Omoda 7, un model mai mare decât Omoda 5, care este deja pe piața europeană.

Specificații Omoda 7

Omoda 7 măsoară 4.621 mm lungime, 1.872 mm lățime și 1.673 mm înălțime. Ampatamentul este 2.700 mm. Ca dimensiuni, acesta este cât Honda CR-V.

Omoda 7 este mult mai mare decât Omoda 5, care are 4.400 mm lungime, 1.830 mm lățime, 1.588 mm înălțime și un ampatament de 2.630 mm.

Privit din față, modelul seamănă cu Lexus RX, iar din spate cu Range Rover Velar. Modelul are o caroserie care poate fi vopsită în două nuanțe, roți de 20 de inch și mânere la uși în stil clasic.

La interior, Omoda 7 are un volan inspirat de un controler PlayStation 5 și un scaun „de gaming” cu cusături elegante, care îi oferă o imagine de mașină sport.

Ecranul tactil central de 15,6 inch poate glisa pentru a fi poziționat către pasager, oferind un unghi de vizualizare mai bun. Ecranul are o rezoluție de 2,5K și luminozitate de 1.000 de niți – poate fi controlat prin gesturi, voce și prin butoane.

V-ar putea interesa și:

Alte caracteristici interesante includ capsulele de odorizant integrate care aduce un parfum în sistemul de aer condiționat (similar cu opțiunea de pe modelele Mercedes-Benz) și un sistem audio Sony cu 12+2 difuzoare. Acesta din urmă adaugă o pereche de difuzoare surround mici în interiorul tetierei șoferului. Există chiar și un sistem de anulare a zgomotului motorului pentru o cabină mai silențioasă.

În ceea ce privește siguranța, este echipat cu sistemul ADAS cu 18 funcții de asistență, care acoperă toate sistemele obișnuite de asistență la conducere, plus o nouă funcție de asistență la schimbarea benzii, activată vocal.

Motorizare Omoda 7

Omoda 7 dispune de un motor de 1.5 TGDi cu patru cilindri, asociat cu un sistem hibrid plug-in. Se spune că motorul în sine are cea mai mare eficiență termică din clasa sa de 44,5%, în timp ce bateria poate oferi o distanță de condus pur electrică de până la 95 km.

În modul hibrid, SUV-ul are un consum de combustibil de 4,9 l/100 km, permițând o autonomie combinată de până la 1.250 km.

SUV-ul Omoda 7 va fi disponibil și cu o motorizare pe benzină, probabil cu un motor de 1,6 litri benzină cu patru cilindri, ca la modelul Jaecoo J7. În mod surprinzător, însă, spre deosebire de Omoda 5, nu va exista o versiune electrică a lui Omoda 7.

Cu sediul în Wuhu, China, OMODA și-a extins rapid prezența în mai multe țări, inclusiv Spania, Rusia, Kazahstan, Africa de Sud, Mexic, Chile și Marea Britanie. Pe piața spaniolă, marca Omoda are aceiași dealeri cu marca JAECOO.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare