FuroSystems a lansat o nouă bicicletă electrică ultra ușoară

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
bicicleta electrica aventa

Brandul britanic FuroSystems a lansat o nouă bicicletă electrică ultra ușoară – FuroSystems Aventa. Bicicleta electrică are 16,5 kg și este disponibilă la un preț de 1.600 de euro cu tot cu transport. 

Pentru această bicicletă electrică a fost folosit un cadru din aliaj de aluminiu 6061, material folosit în industria aerospațială. Acest aliaj este foarte ușor și destul de puternic, fiind utilizat pentru fabricarea fuzelajului și aripilor aeronavelor.

Cadrul bicicletei electrice Aventa integrează sistemul de iluminare, cablurile și bateria detașabilă.

FuroSystems Aventa este disponibilă în trei variante:

  • Aventa Pure –   36V  7.8 Ah 281Wh 40 km autonomie, frâne mecanice Tektro pe disc, mini afișaj LCD
  • Aventa –            36V 10.4 Ah 375Wh 60 km, frâne hidraulice Tektro pe disc, ecran LCD lat
  • Aventa Max –   36V 14 Ah 504Wh 80 km, frâne hidraulice Tektro pe disc, ecran LCD lat

Aventa este o bicicletă electrică proiectată numai cu asistență la pedalare. Prin urmare, lipsa clapetei de accelerație ajută bicicliștii să parcurgă distanțe mari, când folosesc cel mai mic nivel de asistență la pedalare. Bicicleta este concepută pentru pedalare și are o transmisie Shimano cu 9 trepte.

Reevo Hubless, o bicicletă electrică fără butuci și spițe

Cele trei biciclete electrice Aventa sunt limitate la 25 de km/h pentru piața europeană, în timp ce pentru America vor fi limitate la 32 de km/h. Motorul electric de 250 W este Bafang și este integrat în butucul roții spate.

FuroSystems mai are în gamă bicicleta electrică pliabilă Furo X din fibră de carbon (greutate 15 kg – preț 2.000 de euro), pe care o poziționează ca o alternativă mai ieftină față de bicicletele electrice GoCycle și Brompton. Aceasta a înlocuit vechea bicicletă electronică pliabilă eTura a companiei.

Lopifit, bicicleta electrică propulsată mergând la pas

Britanicii au la vânzare și o trotinetă electrică, Fuze. Aceasta are un motor cu o putere de 750 W, o greutate de 19 kg și costă 750 de euro. Viteza de top este de 40 km/h.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare