Hyundai Bayon – un nou crossover cu motorizări hibride

Autor: Dan Vache
hyundai bayon

Hyundai Bayon, crossover conceput special pentru Europa, este disponibil în România la un preț de pornire de 17.200 euro cu TVA pentru motorizarea de 1,2 litri 84 CP.  Motorizarea mild hybrid de 1 litru 100 CP costă 21.400 euro cu TVA.

Hyundai Bayon primește noile motoare Kappa actualizate și tehnologia hibridă ușoară de 48 de volți (48V) în combinație cu transmisie manuală inteligentă (iMT). iMT decuplează motorul de la transmisie când șoferul eliberează accelerația. Acest lucru permite vehiculului să reducă emisiile economisind combustibil.

Există două niveluri diferite de coasting asociate cu iMT: primul, când motorul este la ralanti, și al doilea, când motorul este oprit complet. Motorul este repornit din nou de îndată ce șoferul apasă fie frâna, fie pedala de accelerație și începe să funcționeze din nou în aceeași treaptă ca atunci când a fost oprit. Acest lucru are ca rezultat o eficiență mai bună a consumului de combustibil.

Motorizări Hyundai Bayon

Pe lista de propulsoare este un motor T-GDi de 1,0 litri cu 48V și 120 CP sau 100 CP. Acesta poate fi cuplat cu transmisia manuală inteligentă cu 6 trepte (6iMT) sau cu o transmisie cu dublu ambreiaj cu 7 trepte (7DCT).

Versiunea de 100 CP a T-GDi de 1,0 litri este disponibilă și fără tehnologia hibridă 48V și poate fi asociată cu o transmisie manuală cu 6 trepte (6MT) sau 7DCT.

Motorul T-GDi de 1,0 litri cu și fără sistemul mild-hybrid 48V vine, de asemenea, cu trei moduri de acționare pentru a optimiza răspunsul motorului și performanțele direcției în funcție de condițiile de conducere. Acestea sunt Eco, Normal și Sport.

Este disponibil și un motor MPi de 1,2 litri cu 84 CP asociat cu o transmie manuală cu 5 trepte.

Bayon este primul SUV Hyundai care vine echipat cu Rev Matching (funcție de corelare a turației motorului), o caracteristică rezervată de obicei modelelor Hyundai de înaltă performanță. Această funcție sincronizează turația motorului cu cea a arborelui de ieșire, pentru o schimbare mai lină și mai sportivă într-o treaptă de viteză inferioară. Va fi disponibilă pentru motorul T-GDi de 1,0 litri atunci când este asociat cu 7DCT pentru toate modurile de acționare și pentru motorul T-GDi de 1,0 litri mild-hybrid 48V atunci când este asociat cu 6iMT în modul Sport.

V-ar putea interesa și:

Hyundai Bayon are 4.180 mm lungime, 1.775 mm lățime și 1.490 mm înălțime (sau 1.500 mm cu roți de 17 inci). Ampatamentul este de 2.580 mm. Pasagerii din față se pot bucura de 1.072 mm de spațiu pentru picioare, în timp ce pasagerii din spate au 882 mm. Portbagajul are o capacitate de 411 litri.

Garda la sol a SUV-ului este de 183 mm (în combinație cu roțile de 17 ”), mai mare decât majoritatea celorlalte vehicule din segmentul B.

O serie de funcții de condus semi-autonome diferențiază Bayon de concurenții săi: Lane Following Assist (LFA), Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), Driver Attention Warning (DAW), Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), Rear Occupant Alert (ROA), Parking Collision-Avoidance Assist-Reverse Assist (PCA-R).

Denumirea modelului a avut ca sursă de inspirație orașul Bayonne din sud-vestul Frantei. Amplasat între Oceanul Atlantic și Munții Pirinei, Bayonne reprezintă destinația perfectă de vacanță pentru activități precum navigație sau drumeții.

Bayon se va alătura modelelor Kona, Tucson, Nexo și Santa Fe, completând familia Sport Utility Vehicle din Europa.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Foto: Hyundai

Urmărește-ne pe Facebook șInstagram

Știri similare