Hyundai Kona facelift: motorizări mild-hybrid, preț

Autor: Dan Vache
hyundai kona electric facelift

Hyundai Kona facelift primește motorizări mild-hybrid și o versiune N Line. O nouă linie de propulsie, care include tehnologia mild hybrid de 48 V este disponibilă acum standard pentru motorizarea diesel, dar și opțional pentru propulsorul pe benzină T-GDi de 1 litru 120 CP (preț 22.800 euro cu TVA sau 16.200 euro cu TVA prin Rabla). 

Hyundai Kona are un rol important în strategia de electrificare, fiind primul model Hyundai de clasă SUV disponibil cu o gamă de propulsoare electrificate (hybrid, electric).

Noi opțiuni de propulsie pentru Hyundai Kona

Vârful de gamă este motorul „Smartstream” T-GDi de 1,6 l cu transmise cu dublu ambreiaj în 7 trepte și 198 CP, disponibil cu tracțiune 4×2 sau 4×4.

În premieră, Hyundai Kona este disponibil cu tehnologia mild hybrid de 48 V. Motorul diesel „Smartstream” de 1,6 litri, 141 CP (28.900 euro cu TVA sau 21.700 euro cu TVA prin Rabla) dispune, în echiparea standard, de sistemul mild hybrid de 48 V. Acesta poate fi cuplat la transmisia manuală inteligentă cu șase trepte sau cu dublu ambreiaj cu șapte trepte și este disponibil opțional cu tracțiune integrală.

În plus, pentru eficiența consumului, versiunea T-GDi de 1,0 litri și 120 CP poate fi echipată opțional cu sistemul mild hybrid de 48 V (25.800 euro cu TVA sau 18.900 euro cu TVA prin Rabla), cuplat la o transmisie manuală inteligentă (iMT) cu șase trepte.

iMT decuplează motorul de la transmisie după ce conducătorul auto eliberează pedala de accelerație și permite autovehiculului să ruleze liber, pentru eficiența consumului de combustibil. Mild Hybrid Starter Generator asistă motorul termic la plecare, compensând cu necesarul de cuplu motor și de putere.

Atunci când nu este echipată cu sistemul mild hybrid de 48 V, versiunea „Smartstream” de 1,0 litri T-GDi poate fi asociată unei transmisii cu dublu ambreiaj cu 7 trepte sau transmisiei manuale cu 6 trepte.

Hyundai Kona Hybrid

Versiunea hybrid – care este echipată cu un motor pe benzină de 1,6 litri GDi combinat cu un propulsor electric de 32 kW, alimentat cu o baterie litiu-ion polimer de 1,56 kWh – oferă 141 CP, fiind disponibilă cu tracțiune 4×2, dar și cu transmisie cu dublu ambreiaj în 6 trepte. Prețul este de 28.300 euro cu TVA.

Hyundai Kona N Line – design sportiv și progresist

Hyundai Kona va fi disponibil, în premieră, în versiunea N Line, care pune accent pe plăcerea de a conduce și pe impactul emoțional asupra conducătorului auto. În comparație cu versiunea standard, aspectul dinamic al modelului este amplificat de bara frontală, care se conectează armonios cu pasajele roților disponibile în culoarea caroseriei.

Elementele decorative, prezente pe prizele de aer laterale, contribuie la îmbunătățirea performanțelor aerodinamice. Alura atletică este completată de bara spate – care încorporează un difuzor aerodinamic de mari dimensiuni disponibil într-o culoare contrastantă – precum și de toba de eșapament cu dublă evacuare. În plus, Kona N Line beneficiază de praguri și bandouri laterale în culoarea caroseriei, dar și de jante de 18 inch cu design dedicat.

Interiorul este disponibil cu un pachet dedicat echipării N Line, cu scaune din material textil, din piele sau din piele de căprioară, în negru monocrom. În plus, accentele de culoare roșie, pedalele cu inserții metalice, schimbătorul de viteze și scaunele personalizate cu logo-ul “N” contribuie la aspectul sportiv.

Noul Hyundai Kona – design contemporan

Partea frontală se remarcă prin alura sportivă, care este amplificată de designul remarcabil al bandourilor. Luminile de zi (DRL) cu LED adaugă un aer high-tech, în timp ce caracterul impunător este reliefat de bara frontală redesenata. Designul actualizat al părții din spate este evidențiat de grafica orizontală a stopurilor, dar și de bara spate. Toate acestea sunt completate de jantele de 16 inch preluate de la predecesor, dar și de cele de 17 inch și de 18 inch, care au fost actualizate.

Clienții pot alege între 10 culori de caroserie, dintre care cinci nou introduse – Surfy Blue, Dive in Jeju, Ignite Flame, Cyber ​​Grey și Misty Jungle, care pot fi combinate cu plafonul, dar și cu oglinzile disponibile în aceeași nuanță – Phantom Black.

Noul Kona este echipat cu sisteme actualizate de tehnologie și de conectivitate. Pentru mai multă eleganță, instrumentarul de bord și display-ul central au fost integrate în două ecrane de 10,25 inchi (display-ul central este disponibil opțional în versiunea de 10.25 inchi).

V-ar putea interesa și:

Cea mai recentă versiune a aplicației Bluelink include funcții precum Last Mile Navigation, Connected Routing, Live Parking Information, dar și multe altele. De asemenea, clienții pot avea un profil de utilizator personalizat, cu posibilitatea de a fi transferat către alte vehicule ale gamei Hyundai, care sunt dotate cu aceleași caracteristici.

Noul Kona este dotat și cu sistem de recunoaștere vocală, care permite conducătorului auto să controleze vocal funcții utilizate frecvent atunci când se afla la volan – pornirea climatizării, încălzirea lunetelor, a oglinzilor laterale, a volanului etc.

Cu ajutorul Apple CarPlay și Android Auto, disponibile acum wireless, funcțiile smartphone-urilor cu sistem de operare iOS sau Android pot fi afișate pe ecranul central al autovehiculului, care a fost mărit de la 7 la 8 inchi, în comparație cu predecesorul.

Setări avansate de siguranță și de asistență la condus

Pachetul Hyundai SmartSense integrează cele mai recente tehnologii pentru siguranță. Smart Cruise Control (SCC) a fost actualizat pentru a include funcția Stop and Go. Sistemul de monitorizare a unghiului mort (BCA), disponibil în combinație cu transmisia cu dublu ambreiaj, utilizează senzorii radar pentru a monitoriza zonele laterale spate ale autovehiculului, iar în cazul în care este detectat un alt vehicul, un semnal de alertă este afișat în retrovizoarele exterioare și, în plus, este activată frâna.

Modelul este echipat în premieră cu sistemul de avertizare la deplasarea autovehiculului din față (LDVA), care atenționează conducătorul auto atunci când vehiculul din față începe să se deplaseze, în cazul în care conducătorul auto reacționează cu întârziere. O altă funcție nouă, sistemul de asistență la menținerea benzii de rulare (LFA) corectează automat direcția autovehiculului.

O altă caracteristică actualizată este sistemul de asistență la coliziune frontală (FCA) cu detectarea pietonilor și mai nou, opțional, și a cicliștilor. Pentru a detecta mai bine potențialele coliziuni, FCA utilizează un senzor în plus față de cameră. Acest lucru mărește intervalul de detectare și tipurile de ținte care pot fi detectate, asigurând funcționarea sistemului chiar și în condiții meteorologice nefavorabile. În cazul în care este detectată o potențială coliziune, iar conducătorul auto nu reacționează la timp, sistemul acționează automat frâna. În plus, FCA este disponibil acum în echiparea standard (versiunea care folosește doar camera), inclusiv cu detectarea pietonilor.

În premieră pentru Kona este disponibil și sistemul de avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea în marșarier (RCCA), care avertizează sonor – în cazul în care există un risc de coliziune în timpul deplasării în marșarier – și acționează frânele. Sistemul de alertă pentru ocupare locurilor din spate (RSA) monitorizează locurile din spate și avertizează conducătorul auto la plecare dacă sunt ocupate.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn