Ce specificații are noul SUV hibrid Renault Symbioz

Autor: EVmarket Romania
Renault Symbioz

Renault Symbioz este un nou SUV de segment C poziționat între Captur și Austral. Cu o lungime de doar 4,41 m, acest nou model completează gama E-Tech hybrid care cuprinde deja Arkana (4,57 m) și Austral (4,51 m), extinzând în același timp gama E-Tech electrică din care fac parte Megane și Scénic E-Tech electric. 

Specificații noul SUV hibrid Renault Symbioz

Noul Symbioz are un ampatament de 2.638 mm, 1.797 milimetri lățime si 1.575 milimetri înălțime. Portbagajul are o capacitate de 624 de litri.

Modelul cântărește sub 1.500 de kilograme, iar garda la sol este de 169 de milimetri.

Renault Symbioz

Bancheta din spate este proiectată să gliseze peste 16 cm, creând un spațiu pentru genunchi de 221 mm pentru pasagerii din spate, menținând în același timp o capacitate a portbagajului de 492 de litri în această configurație.

Atunci când scaunele din spate nu sunt ocupate de adulți, bancheta glisează înainte pentru a crește capacitatea portbagajului la 624 de litri.

Și până la 1.582 litri atunci când scaunele din spate sunt complet rabatate (2/3-1/3).

Portbagajul nu are marginea ridicată, facilitând accesul la podeaua plată și la încărcarea chiar și a celor mai voluminoase obiecte. Aceasta este o configurație binevenită pentru un model de familie.

Symbioz are, de asemenea, 24,7 litri de spațiu de depozitare în interiorul cabinei, inclusiv 7 litri numai în torpedou.

Motorizarea Renault Symbioz

Renault Symbioz este livrat cu motorizarea E-Tech full hybrid 145 (400 V). Arhitectura hibridă tip serie-paralel combină două motoare electrice (un motor electric de 36 kW și un generator de pornire de înaltă tensiune HSG de 18 kW cu un motor pe benzină de 1,6 litri 94 CP cu 4 cilindri, cuplat la o cutie multi-modală fără ambreiaj și o baterie de 1,2 kWh.

Cutia de viteze are 4 trepte pentru motorul pe benzină și 2 trepte pentru motorul electric principal.

Symbioz pornește întotdeauna în modul electric, permițând șoferilor să rămână în modul complet electric până la 80% din timp în oraș, cu economii de combustibil de până la 40% în comparație cu un motor convențional pe benzină pe parcursul unui ciclu urban.

Pe autostradă, sistemul de propulsie este proiectat pentru a permite motorului cu ardere internă să pună în mișcare roțile direct, fără a pune în funcțiune motoarele electrice, ca în sistemele hibride convenționale.

Cu această tehnologie Renault, Symbioz optimizează consumul de combustibil pe toate tipurile de teren, cu un ciclu WLTP calculat la 4,6 litri/100 km.

La fel ca Noul Clio și Noul Captur, Symbioz dispune de noua funcție „E-Save”, activată folosind un buton din stânga volanului.

E-Save reduce nevoia schimbărilor bruște ale treptelor de viteză cu 30 până la 40%, deoarece acestea cauzează creșteri nedorite ale turației motorului și zgomot pe autostradă.

Conducere hibridă predictivă

Symbioz este livrat și cu funcția de conducere hibridă predictivă, soluție care maximizează utilizarea energiei electrice față de cea termică, pentru un consum redus de combustibil.

Folosind datele furnizate de funcția de cartografiere conectată (Google Maps), acesta ia în considerare topografia (dealuri, coborâri etc.), durata călătoriei și traficul.

Aceste date sunt procesate în avans de sistemul de gestionare a bateriei, permițându-i să maximizeze utilizarea energiei electrice. Un rezumat al condusului este disponibil sub forma unei diagrame cu bare care detaliază consumul și distanța parcursă în modul complet electric.

V-ar putea interesa și:

Interior

interior Renault Symbioz

Symbioz are structura tabloului de bord la fel cu cea de pe Noul Captur. Tabloul de bord digital de 10,3 inch este completat de ecranul central de 10,4 inch.

Echiparea Iconic dispune de un finisaj specific, cu materiale moderne. Partea superioară este finisată cu vopsea specială delicată la atingere pe echiparea Techno, un model de gradient albastru pe echiparea Esprit Alpine și un finisaj gradient de aluminiu pe Iconic.

Partea inferioară este finisată într-o țesătură de înaltă tehnologie ce îi conferă un aspect sportiv pe echiparea Esprit Alpine și piele sintetică ce prezintă granulații (TEP) și cusături pe cea Iconic.

Noul SUV dispune de sistemul multimedia OpenR Link cu Google încorporat, precum și de plafonul Solarbay din sticlă opacizantă. Echiparea Iconic este livrată cu 29 de sisteme de asistență la conducere.

Symbioz este disponibil într-o gamă de șapte culori, inclusiv noua nuanță vibrantă Mercury Blue. Emblematica nuanță Flame Red este disponibilă gratuit în configurator, care include și alte cinci culori: Pearl White, Cassiopée Grey, Starry Black, Rafale Grey și Iron Blue.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare