Hyundai prezintă i30 N facelift

Autor: Cosmin Lixandru
hyundai i30 n

Hyundai prezintă designul noului i30 N, pus în valoare de actualizările de exterior care sugerează senzația de mișcare continuă, chiar și atunci când autovehiculul staționează.

Hyundai i30 N – exterior

Printre actualizările de exterior ale i30 N se remarcă: barele de protecție din față și din spate care au fost redesenate pentru un aspect impunător, gurile de evacuare redimensionate, grila centrală de mari dimensiuni cu semnătura „N”, respectiv blocurile optice și luminile de zi proiectate în formă de „V”.

Hyundai i30 N

Hyundai i30 N

Noile jante de 19 inchi accentuează caracterul sportiv al modelului. Aceste jante din aliaj de 19 inchi sunt mai ușoare, în comparație cu cele existente pentru versiunea anterioară. Noile jante contribuie  la reducerea considerabilă a greutății.

V-ar putea interesa și:

Hyundai i30 N facelift este echipat cu un motor turbo de 2,0 litri, cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte (6 MT) sau, în premieră, la o transmisie cu 8 trepte și dublu ambreiaj umed (N DCT).

În varianta standard, noul i30 N cu 6 MT dezvoltă o putere maximă de 250 CP și un cuplu maxim de 353 Nm. În cazul echipării Performance (opțional), motorul dezvoltă 280 CP (cu 5 CP mai mult față de modelul i30 N inițial) și este disponibil cu 6 MT sau N DCT. Cuplul maxim al acestei versiuni a crescut cu 39 Nm, ajungând la 392 Nm.

Motorizarea de 280 CP oferă o curbă de cuplu aplatizată, care asigură agilitate și accelerații îmbunătățite, pentru experiențe sportive atât în utilizarea de zi cu zi, cât și pe circuit. Curba de cuplu aplatizată conferă cuplu și putere sporite la turații mici și permite exploatarea mai eficientă a potențialului motorului în situații obișnuite de condus. Cuplul motor al modelul i30 N atinge valoarea maximă între 1.950 și 4.600 rpm, iar puterea maximă este obținută la 5.200 rpm. Astfel, accelerația este îmbunătățită la turații mici și medii, rezultând performanțe ridicate într-o varietate de condiții de exploatare.

0-100 km/h în 5,9 s

Noul i30 N cu pachet Performance poate accelera de la 0 la 100 km în 5,9 s (cu 0,2 s mai rapid față de modelul anterior). Pentru ambele niveluri de echipare viteza maximă este de 250 km/ h.

Autovehiculul va fi disponibil cu transmisie cu dublu ambreiaj în opt trepte (N DCT), dezvoltată de către Hyundai. Transmisia va include funcții dedicate pentru ajustarea performanței N. Primul model Hyundai din Europa, i30 N integrează această tehnologie. Noul i30 N va fi pregătit atât pentru drumurile publice, cât și pentru circuit.

hyundai i30 n

Designul atemporal și pachetul cuprinzător de tehnologii vor atrage tot mai mulți clienți Hyundai în Europa, a afirmat Andreas-Christoph Hofmann, Vicepreședinte Marketing & Produs Hyundai Motor Europe.

V-ar putea interesa și:

Hyundai a dezvăluit primele imagini cu noul Tucson. Noua înfățișare este pusă în valoare de cea mai recentă semnătură Hyundai pentru arhitectura farurilor denumită „Parametric Hidden Lights”, dar și de noua dispunere duala a habitaclului, care oferă o operare intuitivă și o experiență high-tech.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn