Polestar 5, rivalul lui Porsche Taycan, va primi o autonomie de 160 de km în 5 minute

Autor: EVmarket Romania
polestar 5

Polestar a dezvăluit exteriorul viitorului său model electric Polestar 5 la evenimentul Polestar Day din Los Angeles. Mașina, care dispune de un nou șasiu din aluminiu, este un GT (Grand Tourer) cu patru uși.

Polestar 5 este un rival pentru mașini electrice precum Tesla Model S și Porsche Taycan.

Polestar intenționează să aibă o gamă de cinci vehicule electrice de performanță până în 2026.

  • Polestar 2: fastback electric lansat în 2019
  • Polestar 3: SUV electric lansat în 2022
  • Polestar 4: SUV coupe – lansare 2024
  • Polestar 5: GT electric cu 4 uși – lansare 2025
  • Polestar 6: roadster electric

Polestar 5 împrumută elemente de design de la conceptul Polestar Precept. În față, farurile LED sunt împărțite în două elemente separate pentru un efect dinamic accentuat, iar în spate o bară de lumini marchează întreagă lungime coborând la colțuri spre bara de protecție.

Printre elementele inedite de design se numără SmartZone, o zonă cu numeroși senzori care înlocuiește grila tradițională.

Autonomie Polestar 5

Polestar 5 va primi un nou grup motopropulsor electric bazat pe două motoare electrice care produc 874 CP și 900 Nm de cuplu. Mașina electrică va avea o autonomie de 600 de km si va folosi o arhitectură de 800 V.

Polestar 5 va dispune și de o nouă tehnologie de baterie dezvoltată în parteneriat cu StoreDot. Aceasta va oferi modelului electric posibilitatea de a primi o autonomie de 160 de km în doar 5 minute.

Polestar lucrează cu StoreDot pentru a aduce în producție tehnologia de încărcare extremă rapidă (XFC). Tehnologia poate fi integrată în pachetele de baterii existente fără a schimba designul acestora.

V-ar putea interesa și

Polestar este o marcă suedeză de mașini electrice de performanță. Compania are sediul central în Göteborg, Suedia. Mașinile sunt disponibile online pe 27 de piețe la nivel global în America de Nord, Europa și Asia Pacific.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare