Polestar 4: specificații, prețuri, autonomie

Autor: Cristian Gubandru
polestar 4

Constructorul suedez Polestar aduce în gamă SUV-ul coupe electric Polestar 4. Producția va începe în China, într-o uzină deținută de Geely, în noiembrie 2023. 

Lansarea modelului Polestar 4 în Europa, America de Nord și Asia Pacific este planificată pentru începutul anului 2024. Compania estimează că modelul va avea un preț de lansare de 60.000 de euro.

Polestar 4 se poziționează între Polestar 2 și Polestar 3 ca mărime și preț.

Construit pe platforma Sustainable Experience Architecture (SEA) dezvoltată de Geely Holding, Polestar 4 este un SUV coupé din segmentul D, cu o caroserie mare și un ampatament lung de 2.999 mm.

Lungimea totală este de 4.839 mm, lățimea este de 2.139 mm și înălțimea este de 1.544 mm.

Acoperișul standard de sticlă pe toată lungimea este disponibil cu funcționalitate electrocromă opțională, permițând o execuție opacă sau transparentă, în funcție de dispoziție.

Datorită eliminării lunetei, plafonul de sticlă se întinde dincolo de capul pasagerilor din spate, creând o ambianță interioară unică.

Oglinda retrovizoare este înlocuită cu un ecran de înaltă definiție care arată o înregistrare în timp real de la o cameră din spate montată pe acoperiș – permițând un câmp vizual mult mai larg decât ceea ce poate fi experimentat în majoritatea mașinilor moderne.

Specificații Polestar 4

Polestar 4 este cea mai rapidă mașină de producție dezvoltată de marcă până în prezent, are 400 kW (544 CP). De la 0 la 100 km/h SUV-ul are nevoie de 3,8 secunde.

Vor fi disponibile atât versiunile cu două motoare, cât și cu un singur motor (272 CP/343Nm), cu tracțiune spate.  Versiunea cu două motoare are 400 kW (544 CP), 686 Nm și o autonomie de până la 560 km WLTP.

Bateria are o capacitate de 102 kWh. Încărcarea de până la 200 kW DC și 22 kW AC este disponibilă pentru toate versiunile. O pompă de căldură este prevăzută standard.

Versiunea cu un singur motor dispune de 200 kW (272 CP) și 343 Nm și o autonomie de până la 600 km WLTP.

Roțile au între 20 și 22 de inch, în funcție de versiune, cu anvelope furnizate de Pirelli și Michelin.

Tehnologie

În Polestar 4, sistemul de infotainment alimentat de Android Automotive OS și platforma Snapdragon Cockpit utilizează acum un ecran de 15,4 inch.

V-ar putea interesa și:

Un sistem audio Harman Kardon este disponibil opțional cu 12 difuzoare și un amplificator hibrid de 1.400 de wați. Pe fiecare scaun din față sunt adăugate două difuzoare suplimentare pentru tetiera cu pachetul opțional Nappa – ridicând numărul total la 16.

Un total de douăsprezece camere, un radar și doisprezece senzori cu ultrasunete sunt montați standard.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn