Ce este tehnologia de încărcare Plug&Charge

Autor: EVmarket Romania
Stație electrica ABB, tehnologia de încărcare Plug&Charge, stații încărcare electrică, renovatio e charge, Lidl, hubject, enel x, next-e, statie de incarcare rapida, statiile, electric up, ghidul de finantare, Apia,

Tehnologia de încărcare Plug&Charge face mașinile electrice mai atrăgătoare pentru că simplifică și securizează experiența de încărcare. Sistemul permite procese automate de comunicare și facturare între vehiculul electric și stația de încărcare fără a fi necesară o identificare externă (de exemplu, carduri RFID, carduri de debit/credit sau aplicații de încărcare), asigurând în același timp securitate IT ridicată. 

Folosind această tehnologie de încărcare automatizată, clientul poate pur și simplu să-și deconecteze mașina odată ce încărcarea este completă și să plece, în timp ce plata va fi adăugată la factura lunară în conformitate cu termenii contractului său.

Ce este tehnologia de încărcare Plug&Charge

Tehnologia Plug&Charge este o metodă de identificare încorporată direct în automobil, care permite mașinii să comunice cu stațiile de încărcare compatibile Plug&Charge. Clientul își conectează automobilul la stația de încărcare pentru a începe automat procesul de încărcare.

Serviciul îndeplinește toate criteriile în ceea ce privește securitatea, deci nu sunt necesari pași suplimentari.

Până acum, clientul trebuia mai întâi să-și verifice contul la punctul de încărcare înainte de a iniția încărcarea, care se făcea de obicei fie cu un card RFID, fie prin intermediul aplicației mobile.

V-ar putea interesa și:

Serviciul complet securizat Plug&Charge utilizează un schimb automat de certificate digitale între mașină și stație, care identifică contul clientului și contractul de încărcare asociat cu contul Kia Charge al șoferului.

Ecosistemul Hubject Plug&Charge gestionează acest schimb de certificate între părțile interesate Plug&Charge: operatori de puncte de încărcare (CPO), operatori de mobilitate (MO) și producători de echipamente originale (OEM). Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO) a definit interfețele necesare în standardul ISO 15118.

15 companii interesate

Printre companiile interesate de această tehnologie de încărcare se număra BMW AG, bp, ElaadNL, EDF, EnBW, Groupe Renault, IBIL, Ingeteam, innogy eMobility Solutions, Porsche AG, Shell Global Solutions Deutschland GmbH, Stellantis, Total, Tritium și Volkswagen AG.

V-ar putea interesa și:

Kia va lansa tehnologia de încărcare Plug&Charge pe SUV-ul EV9 și lucrează cu Hubject, DCS pentru a activa tehnologia Plug&Charge pentru rețele compatibile precum IONITY, Aral/BP și altele.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare