Top 10 SUV-uri electrice pe care posesorii regretă că le-au cumpărat

Autor: EVmarket Romania
ford otosan, SUV-uri electrice, mașini electrice ieftine, vehicule

Unii posesori regretă că au cumpărat aceste 10 SUV-uri electrice din cauza autonomiei reduse, costurilor de întreținere sau a fiabilității, scrie Hotcars.com

În teorie, întreținerea vehiculelor electrice costă mai puțin în comparație cu mașinile pe combustie întrucât au mai puține piese. Cu toate acestea, sunt producători de mașini electrice care au revizii scumpe pentru SUV-uri electrice susțin posesorii americani.

Top 10 SUV-uri electrice pe care posesorii regretă că le-au cumpărat

10. Audi E-Tron

Audi E-Tron este un SUV scump cu o autonomie reală în jur de 300 de km vara. În plus, întreținerea SUV-ului electric Audi e-tron este de două ori mai scumpă decât a SUV-ului Tesla Model X. Audi vrea că posesorii de Audi e-tron SQ8 Sportback să plătească 1200 de dolari la fiecare 15000 de km parcurși.

În ceea ce privește fiabilitatea, Audi e-Tron s-a confruntat cu probleme la sistemul ABS și ESC (controlul electronic al stabilității), care i-a adus un rating de 63 din 100 de puncte și un scor de 2/5 pe Consumer Reports.

Audi e-tron Sportback

9. Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E este un SUV cu o gardă mică la sol, de doar 17 cm, ceea ce îl face imposibil de utilizat ca un SUV. În plus, modelul electric a avut probleme cu accelerația și frânarea lină, deranjând foarte des pasagerii prin plecarea de pe loc cu zvâc și frânarea brutală. Costul anual de întreținere este estimat la 700 de dolari.

ford mustang mach E

8. Hummer EV

SUV-ul Hummer EV este prea greu și are un cost mare de utilizare. Cântărește 4 tone din care doar bateriile cântăresc 1,4 tone, cât o mașină clasică. Încărcarea completă a unui Hummer EV îi costă pe posesori peste 100 de dolari. Costul este o premieră pentru un vehicul electric, ceea ce îl face o decizie proastă pentru un cumpărător de vehicule electrice.

GMC hummer ev

GMC Hummer EV

7. Tesla Model X

Tesla Model X este unul dintre cele mai puțin fiabile SUV-uri electrice în ciuda prețului mare, de peste 100.000 de dolari. SUV-ul a avut probleme legate de calitatea construcției, inclusiv de ușile Falcon-wing. În plus, sistemul de infotainment și unitatea de control media nu funcționează cum trebuie,  SUV-urile fiind rechemate în service de mai multe ori. Model X a obținut un scor Consumer Reports sub media modelelor din segment, de 2/5 și un scor general de 52 din 100 de puncte.

tesla Plaid model X recall tesla, SUV-uri electrice

6. Jaguar I-Pace

Mașinile Jaguar par să aibă întotdeauna o problemă de fiabilitate, chiar și cele electrice. SUV-ul electric Jaguar I-Pace a obținut o evaluare slabă de 58 de puncte din 100 de puncte și un scor de 2/5 la evaluarea Consumer Reports.

Problemele tehnice pe care le are Jaguar I-Pace sunt defecțiuni ale sistemului de înaltă tensiune care împiedică încărcarea vehiculului și defecțiunile care apar la sistemul 12 V. Întreținerea SUV-ului electric Jaguar I-Pace îi costă pe posesori 1.500 de dolari pe an.

Jaguar I-Pace, SUV-uri electrice

5. BMW iX

BMW iX este un SUV scump cu o autonomie reală destul de mică raportată la prețul de achiziție, în jur de 300-350 de km vara. În plus, în primii 10 ani, BMW cere revizii anuale, care costă în jur de 2.000 de dolari.

bmw ix, SUV-uri electrice

BMW iX

4. Mazda MX-30

Mazda MX-30 este SUV-ul electric cu cea mai proastă autonomie, de doar 150 km  -170 km vara. Cred că nu există posesor de MX-30 care să nu fie nemulțumit de autonomia mică.  Deși este de câțiva ani pe piață, nici în prezent nu a primit o baterie mai mare. Bateria are o capacitate netă de 30 kWh.

Mazda- MX-30 conectivitate

3. Kia e-Niro

Kia Niro electric poate părea o alegere bună după cifrele de consum și autonomie, însă sunt multe alte lucruri care îi dezamăgesc pe posesorii modelului electric. Una dintre problemele SUV-ului sunt motoarele electrice care au probleme cu rulmenții.

Defecțiunile motoarelor electrice apar la un rulaj de aproape 50.000 de km. Clienții spun că service-urile nu sunt prea dornice să facă reparațiile deși mașinile sunt în garanție.

Kia e-Niro

2. Chevrolet Bolt EUV

Chevy Bolt EV merită fiecare cent, nu și versiunea SUV Chevrolet Bolt EUV, care are un rating de fiabilitate de 45 de puncte din 100 de puncte și un scor de 2/5 potrivit Consumer Reports. Acest lucru se datorează probabil problemelor cu bateriile, care au trebuit înlocuire, costând GM și Chevrolet 1,8 miliarde de dolari.

Chevrolet Bolt EUV Electric

1. Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric îi nemulțumește pe posesorii americani din cauza problemelor cu bateria, a scurtcircuitelor și scurgerilor de lichid de răcire. Cu un rating de 41 de puncte din 100 de puncte și un scor de 2/5 potrivit Consumer Reports, este cel mai prost vehicul electric SUV din punct de vedere al fiabilității.

Hyundai Kona Electric

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe FacebookX și LinkedIn