TOP 10 cei mai mari producători de baterii pentru mașini electrice

Autor: Dan Vache
baterii pentru masini electrice, mașini electrice mici

Cei mai mari zece producători de baterii pentru mașini electrice sunt din Asia. Companiile asiatice domină piața după ce producția de baterii pentru mașini electrice a explodat.

În ultimii ani cererea pentru mașini electrice și hibride a crescut semnificativ pe glob. Astfel, de la an la an, producția de baterii aproape s-a dublat și o dată cu ea și businessurile companiilor asiatice.

Piața globală a bateriilor pentru vehicule electrice este de așteptat să crească de la 17 miliarde de dolari la peste 95 de miliarde de dolari pana in 2028.

Odată cu creșterea cererii de decarbonizare a sectorului transporturilor, companiile care produc bateriile care alimentează vehiculele electrice au înregistrat un impuls substanțial.

Dominanța chineză

În ciuda eforturilor Statelor Unite și Europei de a crește producția internă de baterii, piața este în continuare dominată de furnizorii asiatici. Primii 10 producători sunt toți companii asiatice.

În prezent, companiile chineze reprezintă 56% din piața bateriilor pentru masini electrice, urmate de companiile coreene (26%) și producătorii japonezi (10%).

Capacitatea de producție a bateriilor în China este de peste două ori mai mare decât a tuturor celorlalte țări la un loc. Cu toate acestea, multe dintre ele sunt cunoscute că au o calitate relativ scăzută, care este dificil de îndeplinit cerințele producătorilor auto la nivel mondial. Având în vedere acest lucru, se așteaptă să supraviețuiască doar companiile de baterii care își pot asigura o cotă mare de piață pe piața vehiculelor electrice din afara Chinei sau pot crește rapid pentru a-și menține poziția pe piață.

TOP 10 producători de baterii pentru mașini electrice

1. CATL – 34% cotă de piață

Principalul furnizor de baterii, CATL, și-a extins cota de piață de la 32% în 2021 la 34% în 2022. O treime din bateriile EV din lume provin de la compania chineză. CATL furnizează baterii litiu-ion către Tesla, Peugeot, Hyundai, Honda, BMW, Toyota, Volkswagen și Volvo.

2. LG Energy Solution – 14% cotă de piață

În ciuda faptului că se confruntă cu un control strict după rechemarea bateriilor pentru mașini electrice în Statele Unite, LG Energy Solution rămâne al doilea producător de baterii. În 2021, furnizorul sud-coreean a fost de acord să ramburseze General Motors 1,9 miliarde de dolari pentru a acoperi cele 143.000 de vehicule electrice Chevy Bolt rechemate din cauza riscurilor de incendiu cauzate de bateriile defecte.

V-ar putea interesa și:

3. BYD – 12% cotă de piață

BYD a preluat locul trei de la Panasonic, deoarece aproape și-a dublat cota de piață în ultimul an. Compania susținută de Warren Buffett este al treilea producător auto din lume după capitalizarea pieței, dar produce și baterii vândute pe piețele din întreaga lume. Cifrele recente de vânzări indică faptul că BYD va depăși LG Energy Solution în cotă de piață în următoarele luni sau ani.

LocCompanieCotă de piață în 2022Țara
#1CATL34%China
#2LG Energy Solution14%Coreea
#3BYD12%China
#4Panasonic10%Japonia
#5SK On7%Coreea
#6Samsung SDI5%Coreea
#7CALB4%China
#8Guoxuan3%China
#9Sunwoda2%China
#10SVOLT1%China
V-ar putea interesa și:

Pe lângă vehiculele electrice, tehnologia bateriilor este esențială pentru tranziția energetică, oferind capacitate de stocare pentru generarea intermitentă de energie solară și eoliană.

Pe măsură ce producătorii de baterii lucrează pentru a satisface cererea în creștere a tranziției vehiculelor și pentru a îmbunătăți densitatea energiei în produsele lor, ne putem aștepta la evoluții interesante în industria de baterii.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare