Centrul Bucureștiului devine pietonal în weekenduri timp de 6 luni

Autor: Andreea Gutu
zone pietonale in centrul bucurestiului

Centrul Bucureștiului devine pietonal în weekenduri timp de 6 luni, între 30 aprilie – 16 octombrie. Primarul spune că are de gând să închidă circulația și pe câteva străzi din cartierele bucureștene.

Primăria Capitalei a anunțat că reia proiectul „Străzi deschise” prin care, în weekenduri, traficul va fi restricționat pentru mașini în centrul Bucureștiului.

„În această primăvară, după Paști, Primăria Capitalei reia proiectul „Străzi deschise”! În weekend-urile din perioada 30 aprilie – 16 octombrie, mai multe bulevarde și străzi din București vor deveni din nou zone pietonale, unde se vor putea plimba toți bucureștenii și turiștii care ajung în Capitală”, a scris pe Facebook Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Anul acesta, traficul pentru mașini ar putea fi închis si pe câteva artere de circulație din fiecare sector.

„Noutatea din 2022 e aceea că extindem proiectul din centru spre cartiere. Nu va mai fi vorba doar de Calea Victoriei și de străzile adiacente, ci vom transforma în zone pietonale artere de circulație din fiecare sector. Lucrăm de aproape două luni și în aceste zile vom finaliza, harta străzilor care vor intra în proiect. Vom avea de asemenea competiții sportive, spectacole de stradă, expoziții, ateliere pentru copii și diverse surprize pentru toate vârstele. Aștept sugestiile voastre pentru a face împreună un proiect cât mai atractiv”, a mai spus primarul.

V-ar putea interesa și:

Anul trecut, proiectul „Străzi deschise” a fost sistat, motivul oficial fiind depășirea ratei de 6 la mie pentru infectarea cu Covid în București. Proiectul a demarat la data de 29 mai si a fost închis la jumătatea lunii iunie.

Foto: Facebook Nicușor Dan

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare