Bicicliștii, din ce în ce mai protejați în Germania

Autor: Dan Vache
biciclete, bicicleta, Biciclete Bolt, Biciclete Citylink, sa, parcari, biciclistii, Promenada verde,

Bicicliștii sunt acum mai protejați în Germania, după ce reguli noi au fost adăugate în legislația rutieră. Pentru prima dată se specifică în legea germană o limită de distanță de trecere minimă pe lângă bicicliști.

Bicicliștii – distanță

Astfel, șoferii vor trebui să păstreze o distanță de trecere minimă pe lângă bicicliștii aflați pe carosabil, de 1,5 metri în zonele urbane și de 2 metri în afara orașului.

De asemenea a fost introdus un nou semn pentru drumurile înguste care interzice depășirea vehiculelor pe două roți (biciclete și motociclete). În plus, este introdusă o nouă categorie „Zona de ciclism” – o zona în care bicicletele vor fi singurele vehicule permise.

V-ar putea interesa și:

Șoferii de camion vor fi obligați să conducă cu viteză mică (între 7 și 11 km/h) atunci când traversează un traseu unde se deplasează bicicliștii sau pietonii.

Parlamentul german a convenit să actualizeze legislația rutieră prin noi măsuri de siguranță rutieră menite să diminueze accidentele rutiere.

V-ar putea interesa și:

Șoferii care parchează pe benzile de circulație sau urmează vehiculele de urgență printr-un coridor de urgență vor primi amenzi mai mari introducându-se și posibilitatea unei interdicții de conducere. O altă măsură este interzicerea aplicațiilor care indică șoferilor locația camerelor radar.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn