Bicicliștii, din ce în ce mai protejați în Germania

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Bicicliștii sunt acum mai protejați în Germania, după ce reguli noi au fost adăugate în legislația rutieră. Pentru prima dată se specifică în legea germană o limită de distanță de trecere minimă pe lângă bicicliști.

Bicicliști – distanță

Astfel, șoferii vor trebui să păstreze o distanță de trecere minimă pe lângă bicicliștii aflați pe carosabil, de 1,5 metri în zonele urbane și de 2 metri în afara orașului.

De asemenea a fost introdus un nou semn pentru drumurile înguste care interzice depășirea vehiculelor pe două roți (biciclete și motociclete). În plus, este introdusă o nouă categorie „Zona de ciclism” – o zona în care bicicletele vor fi singurele vehicule permise.

V-ar putea interesa și:

Șoferii de camion vor fi obligați să conducă cu viteză mică (între 7 și 11 km/h) atunci când traversează un traseu unde se deplasează bicicliștii sau pietonii.

Parlamentul german a convenit să actualizeze legislația rutieră prin noi măsuri de siguranță rutieră menite să diminueze accidentele rutiere.

V-ar putea interesa și:

Șoferii care parchează pe benzile de circulație sau urmează vehiculele de urgență printr-un coridor de urgență vor primi amenzi mai mari introducându-se și posibilitatea unei interdicții de conducere. O altă măsură este interzicerea aplicațiilor care indică șoferilor locația camerelor radar.

Foto: Blubel on Unsplash

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare