Cum vrea EastRide să devină cea mai mare firmă de curierat pe două roți

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Scuter electric eFUN Pusa 2kW livrator eastride curieri curierat pe bicicleta

EastRide, companie înființată în 2017 la Cluj, pentru a oferi servicii de livrări pe bicicletă, se va extinde în alte orașe, devenind cea mai mare firmă de curierat pe două roți din România.

EastRide are clienți și colaboratori pentru curierat eco, fără emisii, în orașele Cluj-Napoca, Ora­dea, Târgu-Mureș și Brașov. Clujenii vor să aducă business-ul de curierat pe două roți și în București, Ploiești, Timișoara și Arad.

EastRide are în jur de 300 curieri colaboratori (PFA), iar până la finalul anului vrea să ajungă la 500 de curieri.

EastRide – importator exclusiv de scutere electrice Efun

Echipa EastRide a început  distribuția exclusivă de scutere electrice Efun pe piața din România, una dintre cele mai apreciate mărci pentru curieri și nu numai.

“Ne dorim foarte mult să ne concentrăm pe verticalul nostru, Eastride Fleet, serviciu de închirieri și vânzări vehicule eco-friendly. Am devenit distribuitor exclusiv pentru scuterele electrice Efun în România, pe care le folosim în flota noastră de delivery, dar pe care vrem să le și vindem în toată țara”, a declarat Balázs Halmen, co-founder și Managing Director.

Scuterele electrice Efun pot fi atât cumpărate, cât și închiriate de către curieri și persoane fizice. Pentru curierii parteneri, EastRide oferă un discount substanțial.

“Suntem foarte încântați că am descoperit acest brand. Am făcut research timp de 2 ani, până am decis să alegem acest model. Am vrut să găsim un model heavy-duty cu o baterie extrem de bună. Modelul nu este foarte cunoscut în Estul Europei, ci în Vest (mai ales în Spania și Germania) unde a depășit în vânzări scuterele NIU și BMW”, a adăugat antreprenorul.

Scuterele electrice Efun au motor QS, controler FOC, și baterie CATL. Bateria are o durată de viață foarte mare, cu 3.000 de cicluri de încărcare. În Spania, la anumite modele, producătorul dă o garanție de 8 ani sau 80.000 de km pentru baterie, ceea ce oferă încredere. Autonomia depinde de model, Efun Pusa 3w are o autonomie reală de 80-100 de km, iar modelul Efun Puma ajunge la 200 km.

eastride fleet

EastRide Food Delivery, 70% din activitatea serviciului de curierat

Pe lângă EastRide Fleet, antreprenorii vor să dezvolte partea de livrări a business-ului. Aproximativ 70% din activitatea EasRide este reprezentată de serviciile de food delivery pentru platforme și restaurante.

“Aici ne diferențiem prin faptul că avem o comunitate de bicicliști foarte unită și pasionată, facem on-boarding profesional curierilor, la noi casca și luminile sunt obligatorii. Pe lângă asta, oferim și suport pentru serviciile de contabilitate/legal destinate PFA, plus multe alte beneficii”, a adăugat Balázs Halmen.

eastride delivery

EastRide – last mile delivery

Livrările de colete pentru magazine online pe distanțe scurte este încă o nișă de business pe care antreprenorii clujeni vor să o abordeze.

“Pe lângă food delivery, ne dorim să intrăm și pe piața de <<last mile delivery>>, mai ales că în ecommerce este acum o creștere enormă, și momentan în România pe piața de colete nu sunt “folosiți” curieri pe biciclete și scutere, și vedem un potențial foarte mare în acest domeniu”, a mai spus antreprenorul.

Business-ul EastRide s-a triplat în 2020, comparativ cu anul 2019, astfel că firma de curierat pe două roți a depășit cifra de afaceri de 4,3 milioane lei.

“Piața de curierat “green” nu este foarte mare în România. În afară de noi, mai sunt maxim 3-4 firme care fac curierat pe biciclete. Cu ei suntem prieteni foarte buni. Sperăm că și pentru firme, pentru potențialii noștri clienți o să devină tot mai important modul în care sunt transportate coletele. Viziunea EastRide este ca prin intermediul serviciilor de Delivery și Fleet&Service să ajutăm orașele noastre să tranziționeze către un viitor mai sigur, mai curat și mai accesibil, prin dezvoltarea unor metode de logistică urbană sustenabile și eficiente”, consideră Balázs Halmen.

V-ar putea interesa și:

Cât costă o livrare pe două roți

Prețurile EastRide variază. Depinde de clienți și de volumul comenzilor. Pe food delivery au costuri fixe / livrare pe primii 1,5 km, și apoi un cost extra pentru fiecare km în plus.

Pe colete depinde dacă e same-day, next-day sau livrare urgentă. Bineînțeles, tariful depinde și de volumul comenzilor.

După biciclete și scutere electrice, clujenii vor să aducă în flotă și mașini electrice. “Pe termen lung avem în plan să luăm și a flotă de mașini electrice prin leasing, așteptăm cu interes să încercăm Dacia Spring”, a adăugat antreprenorul.

În flota companiei de livrări sunt 25 de biciclete electrice și 30 de scutere electrice. În următorii doi ani, numărul acestora ar putea ajunge la 100 de biciclete electrice și 100 de scutere.

Compania de livrari EastRide a fost fondată în 2017 de trei antreprenori clujeni – Arpad Joo, Botond Bakos și Balazs Halmen.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare