Lime se retrage de pe 10% din piețe. România nu e pe listă

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Lime, unul dintre principalii jucători în micromobilitate, a anunțat că se retrage de pe circa 10% din piețele pe care activează și va concedia 14% din numărul de angajați (circa 100 de persoane). România pare o piață profitabilă, întrucât nu a anunțat că se retrage.

Piețele neprofitabile pentru serviciile de închiriere trotinete electrice Lime au fost:

  • SUA: Atlanta, Phoenix, San Diego, San Antonio
  • America Latină: Bogota, Buenos Aires, Montevideo, Lima, Puerto Vallarta, Rio de Janeiro, Sao Paulo
  • Europa: Linz (Austria)

CEO-ul companiei Brad Bao a declarat că totul se rezumă la profit: “Deși majoritatea piețelor pe care activăm, peste 120 la număr, au adoptat soluțiile de micromobilitate oferite de noi, există zone din lume unde au evoluat prea încet”.

V-ar putea interesa și:

Trotinete Lime la abonament

În decembrie, Lime a introdus în mai multe țării posibilitatea închirierii nelimitate a trotinetelor electrice contra unui abonament săptămânal. Permisul de călătorie săptămânal vine cu deblocări nelimitate de trotinete electrice, însă minutele se plătesc.

Abonamentul Lime este disponibil în Los Angeles, Dallas, San Diego, Atlanta, Austin, Baltimore, Charlottesville, Dunedin (Florida), Little Rock, Memphis, San Francisco și Washington DC în SUA, precum și în orașele Christchurch și Brisbane din Noua Zeelandă și Australia.

Tot pentru a fi profitabilă, compania a fost nevoită să desființeze serviciul LimePod de închiriat mașini electrice implementat în Seattle.

V-ar putea interesa și:

Compania, lansată în septembrie 2017, deservește în prezent peste 120 de orașe din întreagă lume, în peste 30 de țări de pe cinci continente. În Europa, serviciul de trotinete electrice este prezent în 40 de orașe din 19 țări europene. Lime este evaluată la 2,4 miliarde de dolari.

Foto: Miloslav Hamřík from Pixabay

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare