Moment istoric: În București se ridică și supercaruri parcate neregulamentar

Autor: EVmarket Romania
masini parcate neregulamentar

Companiile care ridică mașini parcate neregulamentar în București au ocolit mult timp ridicarea supercarurilor. Există un risc ca, ceva să nu meargă bine în momentul ridicării sau ca proprietarul să ceară despăgubiri că i-a fost zgâriată mașina, chiar dacă cei care au ridicat-o nu au provocat daune.

Când ridici de la sol o mașină mult mai lată și mai grea, cu o valoarea de sute de mii de euro, îți trebuie ceva curaj. Angajații firmei de asigurări „ar tremura” dacă ar fi de față.

Și totuși, în Sectorul 1 din București lucrurile au luat-o în direcția bună. O mașină care ridică autoturisme parcate neregulamentar a ridicat un Ferrari 488 Spider/GTB, care are o valoare de peste 200.000 de euro cu TVA pe mobile.de.

„Polițiștii locali au ridicat astăzi un autoturism parcat neregulamentar în zona Bulevardului Mihalache. Proprietarul acestui autoturism Ferrari a ales să parcheze pe trecerea de pietoni. Ghinion! Continuăm acțiunea de ridicare a mașinilor parcate pe trecerile de pietoni și parcate neregulamentar în Sectorul 1.

PS: Dacă ai Ferrari nu înseamnă că poți parca neregulamentar în Sectorul 1”, a postat pe Facebook Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din București.

Ferrari 488 Spider/GTB acelerează de la 0 la 100 km/h în trei secunde și are un motor V8 twin-turbo de 670 CP.

Ce amendă plătesc șoferii care parchează neregulamentar

Poliţia Locală Sector 1 constată contravenţiile şi aplică sancţiunile, iar ADP Sector 1 ridică, transportă şi depozitează autoturismele. Vehiculele ridicate sunt depozitate în spaţiul special amenajat la sediul din şoseaua Odăi nr. 3-5.

Șoferii care au parcat neregulamentar trebuie să plătească 425 de lei pentru a-şi recupera maşina ridicată, în primele 24 de ore.

V-ar putea interesa și:

Tarifele pentru recuperarea vehiculului ridicat

  • Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
  • Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
  • Tarifele de depozitare sunt: 75 de lei în primele 24 de ore, și 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.

Procedura pentru restituirea vehiculelor parcate neregulamentar

Restituirea vehiculelor se va face non-stop, numai proprietarului/ deținătorului/ utilizatorului legal al acestuia și doar după întocmirea procesului-verbal de contravenție de către polițistul local și achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/ înregistrare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosință asupra vehiculului/ rulotei/ remorcii și a unui act de identitate al solicitantului.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare