Poliţia locală poate ridica mașinile parcate neregulamentar

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
masini abandonate tarife politia locala ridicari auto

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care Poliţia locală poate ridica vehicule parcate pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, în afara spaţiilor marcate în acest scop. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale.

Instituţiile şi persoanele fizice şi juridice au obligaţia să nu ocupe domeniul public cu vehicule în afara spaţiilor marcate expres de administratorul domeniului public.

În caz contrar, dacă un vehicul staţionează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, Poliţia locală poate dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului. Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează pe durata a 24 de ore. Vehiculele in care este vizibilă prezenţa unor persoane, nu vor fi ridicate.

Un lanț de benzinării din România vinde motorină sub 4 lei

Ridicarea vehiculelor se dispune, în scris, prin dispoziţie de ridicare. Aceasta va cuprinde:

  • data, ora şi locul ridicării vehiculului
  • gradul profesional, numele şi prenumele poliţistului local, precum şi unitatea din care acesta face parte
  • indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată,
  • menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului,
  • menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul,
  • date privind numărul de înmatriculare/înregistrare şi marca vehiculului.

Operaţiunile executate pentru ridicarea vehiculului constau în ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului, fiind exclus deplasarea pe propriile roţi a vehiculului ridicat.

Tarife maxime pentru maşinile parcate neregulamentar

Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate, respectiv contravaloarea operaţiunii de ridicare.

V-ar putea interesa și:

Depozitarea se face numai în spaţii corespunzătoare, special amenajate de către administratorul drumului public sau de administraţia publică locală, sub paza administraţiei publice locale.

Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operaţiunii/operaţiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia. Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spaţiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare