Preț și specificații MINI Aceman

Autor: Cristian Gubandru
Mini Aceman

MINI Aceman, primul MINI exclusiv electric al mărcii britanice, mai mic decât crossoverul MINI Countryman, are un preț de pornire de 33.700 euro cu TVA pentru versiunea MINI Aceman E şi de 37.600 euro cu TVA pentru versiunea MINI Aceman SE.

Măsurând 4,07 metri lungime, 1,75 metri lățime și 1,50 metri înălțime, MINI Aceman este poziționat între MINI Cooper și MINI Countryman

Concurenții lui Mini Aceman sunt Citroen e-C3 Aircross, Opel Mokka-e și Fiat 600e.

MINI Aceman are cinci locuri și un portbagaj versatil cu un volum de încărcare de 300 de litri, ce poate ajunge până la 1.005 litri prin rabatarea banchetei.

Cu o autonomie estimată de până la 406 de kilometri în ciclul de testare WLTP, MINI Aceman este perfect pentru condus în orașe. Primele livrări vor fi făcute în noiembrie 2024.

Mini Aceman electric

Design

Designul interior al lui MINI Aceman urmează viziunea originală a lui Alec Issigonis, inventatorul clasicului Mini.

La clasicul Mini, senzația barei de comutare din centrul cockpitului a îmbunătățit legătura emoțională dintre șofer și vehicul. MINI se bazează, de asemenea, pe acest detaliu caracteristic de echipare pentru a transporta istoria mărcii în cel mai recent dintre modelele sale.

Cele mai importante funcții de conducere (frâna de parcare, selector de viteze, cheie pornire/oprire, comutare mod experiență, control al volumului) sunt accesibile direct în MINI Aceman prin intermediul a cinci butoane proiectate individual.

Aceasta înseamnă că nu este necesar un selector de viteze, făcând loc pentru opțiuni practice și spațioase de depozitare în consola centrală. Pe lângă suporturile pentru pahare, există o tavă suplimentară pentru încărcarea wireless a smartphone-urilor.

Prezentarea grafică a datelor referitoare la vehicul este contemporană și minimalistă în stil, cu viteza și starea bateriei afișate vizibil în partea de sus a afișajului, direct în câmpul vizual al șoferului. Atingând afișajul vitezei, se deschide un vitezometru mare pe tot ecranul care se concentrează în mod clar pe experiența de condus.

În întuneric, iluminarea ambientală de-a lungul cadrului acoperișului creează o atmosferă selectă.

Specificații Mini Aceman

  • MINI Aceman E: baterie de 42,5 kWh, autonomie 310 km WLTP, 184 CP/290 Nm, 0-100 km/h în 7,9 secunde. Viteza maximă 160 km/h. Preț estimat: 33.700 euro.
  • MINI Aceman SE: baterie de 54,2 kWh, autonomie 406 km WLTP, 218 CP/330 Nm, 0-100 km/h în 7,1 secunde. Viteza maximă 170 km/h. Preț estimat: 37.600 euro.

Modurile MINI Experience cu diverse configurații de suspensie sunt disponibile pentru o experiență de condus personalizată.

Bateria poate fi încărcată prin curent alternativ cu 11 kW. Încărcarea rapidă cu curent continuu este posibilă la Aceman E cu 75 kW și la Aceman SE cu până la 95 kW.

La o stație de încărcare rapidă, acest lucru permite încărcarea bateriei de la 10% la 80% în sub 30 de minute.

V-ar putea interesa și:

Când MINI Navigation este activată, bateria de înaltă tensiune poate fi setată la temperatura ideală pentru încărcare. Acest lucru reduce semnificativ timpul de încărcare, în special la temperaturi exterioare reci.

Pentru un proces de încărcare transparent și simplu, clientul poate optimiza încărcarea bateriei vehiculului prin intermediul unor opțiuni de setare.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare