Care sunt cele mai folosite tipuri de baterii EV: LFP sau NCM?

Autor: EVmarket Romania
baterii masini electrice, baterii ev, incarcare, lfp, ncm, Galați, Stanford, masina online, Prețurile mașinilor electrice

Bateriile NCM (Litiu Nichel Cobalt Mangan) rămân cele mai utilizate de producătorii de mașini electrice și hibride, urmate de cele cu compoziție chimică LFP (Litiu Feriu Fosfat).

Bateriile LFP sunt folosite, de obicei, de către producătorii de mașini eco din China, dar și de mașinile americane Tesla în versiunile standard range. Anul acesta, acest tip de baterii aproape și-a dublat cota pe piața globală xEV (BEV, PHEV, HEV) pentru pasageri. Chimia LFP este considerată mai accesibilă.

Ponderea bateriilor LFP a crescut la 26% în ianuarie 2022 și la 31% în septembrie 2022. Aceasta înseamnă că aproape o treime din toate bateriile xEV sunt LFP, potrivit Adamas Intelligence. Bateriile pentru vehicule comerciale eco, sisteme de stocare a energiei sau alte aplicații nu au fost incluse.

Bateriile NCM, care oferă mai multă energie, rămân cele mai întâlnite în mașinile electrice sau hibride, cu o pondere de peste două ori mai mare.

LFP pe mașini Tesla și BYD

Anul acesta, Tesla și BYD au utilizat cele mai multe baterii LFP, aproape 70% din producție, în timp ce restul de 30% au ajuns pe modele de la brandurile SGMW, GAC, MG, Geely.

Peste 85% din mașinile eco cu baterii LFP au ajuns pe piața din China, în timp ce restul de 15% au ajuns în SUA (Tesla Model 3 Standard Range), India, Marea Britanie și Germania.

V-ar putea interesa și:

StoreDot, compania israeliană care a dezvoltat un sistem de încărcare rapidă (XFC) a bateriilor pentru vehicule electrice, a brevetat o tehnologie pentru celulele bateriilor pentru a se repara automat, permițând o viață mai lungă a acestora și o performanță mai bună a vehiculelor electrice.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn