Prețuri noul Renault Captur facelift

Autor: Cristian Gubandru
Renault Captur facelift

Renault anunță deschiderea comenzilor pentru noul Renault Captur facelift, disponibil în România de la 19.450 euro cu TVA pentru motorizarea TCe 90. Primele livrări sunt programate pentru începutul verii.

Versiunile GPL și E-Tech full hybrid 145 ale noului Captur sunt disponibile de la 20.050 euro cu TVA și, respectiv, 24.190 euro cu TVA.

Trei niveluri de echipare în gamă: Evolution, Techno și noua Esprit Alpine.

Lansat în 2013 și aflat la cea de-a doua generație, Renault Captur primește un facelift, care îi oferă un design modern și dinamic. Noul Captur adoptă noul limbaj de design inițiat de Gilles Vidal, Head of Design la Renault. Modelul este construit tot la fabrica din Valladolid.

Dispunând de o nouă semnătură luminoasă și caroserie biton, noul Captur este disponibil în 14 configurații.

Noua parte frontală capătă un aspect mai elegant, mai tehnologizat, cu logo-ul Nouvel’R dintr-o singură bucată încorporat în grila multifațetată, precum și o capotă mai înaltă, mai plată. Partea superioară a grilei creează un joc de lumină prin formele sale în relief și prin contrastul dintre fundalul lucios mai întunecat și inserțiile transparente.

Cu scopul răcirii motorului, partea frontală are o priză de aer orizontală deasupra splitter-ului aerodinamic și o alta în spoilerul față. Două prize de aer poziționate de fiecare parte a grilei frontale, lângă luminile de zi, contribuie la aerodinamică și la răcirea frânelor față.

Noile lumini frontale dispun de tehnologie full LED ca dotare standard pentru toate nivelurile de echipare. La fel ca pe noul Clio, luminile de zi cu LED-uri iau o formă verticală de romb pe jumătate, inspirată de logo-ul mărcii. Carcasa farurilor din spate este acum transparentă, dezvăluind interiorul blocurilor optice.

Renault Captur facelift

Trei opțiuni în funcție de echipare

  • Echiparea Evolution are jante Flexwheel de 17 inchi (jantele din aliaj de 17 inchi sunt opționale), cu ornamente de culoare negru mat, în partea inferioară a portierelor, precum și în părțile din față și din spate.
  • Echiparea Techno dispune de jante din aliaj de 18 inchi și o vopsea High Gloss Black pe partea inferioară a caroseriei și pe linia centurii.
  • Noua echipare Esprit Alpine are logo-uri Ice Black, marginile geamurilor în High Gloss Black, jante de 19 inchi cu design și ornamente mate specifice, de culoare Slate Grey.

Caroseria e disponibilă în șase culori: Pearl White, Oyster Grey, Starry Black, Gunmetal Grey, Iron Blue și Flame Red. Schema opțională de culori în două tonuri este populară printre clienți, care pot selecta Highland Grey, Starry Black sau Perle Beige pentru plafon și oglinzile laterale.

Noul Captur poate fi personalizat cu iluminare laterală, praguri exterioare, un cârlig de remorcare, un suport pentru biciclete și praguri de ușă iluminate din interior.

Interior

Habitaclul are un aspect mai modern prin sistemul multimedia OpenR Link și un nou ecran de bord (până la 10,25 inch). Cu tapițerii noi pe toate nivelurile de echipare, mașina capătă un aspect și o senzație premium.

Țesătura scaunelor este din material textil de culoare gri pe echiparea Evolution și are cusături galbene pe cea Techno, cu un model diamantat Renault (3/4) pe suporturile laterale interioare ale scaunelor din față. Noua echipare Esprit Alpine vine cu o tapițerie cu granulație multi-texturată pe scaune și pe panourile portierelor și o inserție albastru-gri pe tabloul de bord.

Sistemul hi-fi Harman Kardon, disponibil în funcție de echipare, include nouă difuzoare (un subwoofer în portbagaj).

Renault 5 E-Tech electric a fost lansat. Iată ce autonomie are modelul retro-modern

Pentru divertisment în mașină, pasagerii din față au acces ca standard la două prize USB-C și o priză de 12V (cu alta în portbagaj).

Disponibil numai pe motorizarea E-Tech full hybrid de 145 CP, Vehicle Sound for Pedestrians este un sunet exterior de avertizare la viteză redusă (până la 30 km/h) pentru pietoni. Jean-Michel Jarre a fost implicat în adaptarea celor două sisteme audio disponibile: Arkamys Auditorium ca standard și Harman Kardon ca opțiune.

Zece aplicații sunt accesibile prin intermediul sistemului multimedia OpenR Link: Waze, Amazon Music, L’Equipe pour Renault, Vivaldi, Radio Player pentru Renault, Kabriol, Karacal, Les Incollables pentru Renault, Easypark și Sybel.

Motorizări și prețuri Renault Captur

Sunt disponibile șase tipuri de motorizări și trei tipuri de combustibil:

Benzină:

  • 1.0 TCE 90 CP turbo – cuplu de 160 Nm, motor în 3 cilindri asociat cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Preț de la 19.450 euro cu TVA.
  • 1.3 TCE 140 CP turbo mild hybrid 48V – 260 Nm de cuplu, motor în 4 cilindri asociat cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Preț de la 22.950 euro cu TVA.
  • 1.3 TCE 160 CP turbo mild hybrid 48V – 270 Nm de cuplu, motor în 4 cilindri asociat cu o cutie de viteze automată EDC. Preț de la 25.150 euro cu TVA.
  • 1.3 TCE 155 CP turbo (nu este disponibil în toate țările) – cuplu de 270 Nm, motor în 4 cilindri asociat cu o cutie de viteze automată.

GPL:

  • 1.0 TCE 100 CP turbo – cuplu de 160 Nm (170 Nm cu GPL), motor pe benzină/GPL în 3 cilindri cu combustibil dublu, asociat cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Preț de la 20.050 euro cu TVA.

E-Tech full hybrid:

  • 1.6l 145 CP – cuplu de 250 Nm, motor în 4 cilindri combinat cu o cutie de viteze automată inteligentă multi modală, fără ambreiaj. Preț de la 24.190 euro cu TVA.

Două motoare electrice (un motor electric de 36 kW și un generator de pornire de înaltă tensiune HSG de 18 kW) sunt combinate cu un motor pe benzină de 1,6 l în 4 cilindri de 69 kW (94 CP) și o baterie de 1,2 kWh.

VIDEO: Noul Renault Captur 2024

Cutia de viteze este multi modală, fără ambreiaj. Are 4 trepte pentru motorul pe benzină și 2 trepte pentru motorul electric principal.

Eficiența energetică este optimizată de cele 14 combinații posibile de funcționare ale motorului cu ardere internă și ale motorului electric. Vehiculul pornește întotdeauna în modul electric și poate funcționa în modul complet electric până la 80% din timp în oraș. Într-un ciclu urban, de exemplu, oferă economii de combustibil de până la 40%, comparativ cu un motor convențional pe benzină.

V-ar putea interesa și:

Noua funcție E-SAVE, care poate fi activată printr-un buton de pe tabloul de bord din stânga volanului, menține o încărcare a bateriei de cel puțin 40%. Acest lucru asigură performanțe optime atunci când conduceți în pantă, de exemplu.

Noul Renault Captur dispune de suspensie MacPherson în față și o punte spate semi-rigidă.

 Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

VIDEO: Prezentare Volvo EX30

Volvo EX30 este un crossover electric cu o gardă la sol de 16,5 cm, cu 272 CP, autonomie mare (480 km) și cu un preț de pornire de 38.500 euro cu TVA. EX30 este în TOP 10 cele mai accesibile SUV-uri electrice de pe piață.

Știri similare