De ce Tesla Model 3 Performance este mai puternic în America decât în Europa

Autor: Andreea Gutu
Tesla Model 3 Performance

Tesla Model 3 Performance are performanțe puțin mai slabe în Europa (460 CP) decât în ​​Statele Unite (510 CP). Iată care este motivul. 

Tesla a dezvăluit noul său Model 3 Performance la Salonul Auto de la Munchen în septembrie, cu o putere de 460 de CP pentru piața europeană. Iar multă lume a fost confuză, întrucât se aștepta ca mașina să aibă peste 500 CP.

Însă, motivul diferenței de putere este că versiunea europeană folosește o baterie LG de 79 kWh, spre deosebire de versiunea americană, care este echipată cu o baterie Panasonic de 82 kWh, oferind 510 cai putere.

În ciuda unei diferențe de putere pe hârtie, modelul european Model 3 Performance promite performanțe apropiate de versiunea americană, cu accelerație de la 0 la 100 km/h în 3,1 secunde.

Versiunea americană Model 3 Performance accelerează de la 0 la 100 de km/h în 2,9 secunde. Ambele versiuni au o viteză maximă de 262 km/h.

Diferența de putere este de la specificul bateriilor folosite în fiecare model. Tesla Model 3 Performance se remarcă prin cele două motoare electrice, unul în față de 215 CP și altul în spate de 412 CP, oferind astfel o putere teoretică totală care ar putea depăși 600 CP. Cu toate acestea, trebuie Tesla nu a confirmat oficial aceste cifre. Puterea din soft este mult mai mică.

V-ar putea interesa și:

În ciuda acestei diferențe de putere pe hârtie, Tesla Model 3 Performance destinat pieței europene nu dezamăgește în ceea ce privește performanța.

Unde este fabricat Tesla Model 3

Există două fabrici principale care produc Tesla Model 3:

  • Fabrica Tesla din Fremont, California, este prima fabrică Tesla și produce în prezent Model S, Model 3, Model X și Model Y.
  • A doua fabrică care produce Tesla Model 3 este Gigafactory Shanghai, situată la Shanghai, China. Gigafactory Shanghai a început producția Model 3 în decembrie 2019, atât pentru piața internă din China, cât și pentru export către alte zone, cu excepția Statelor Unite.

Gigafactory Shanghai este sursa principală pentru Tesla Model 3 livrat pentru piața din România.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare