Autostrada Ploiești – Buzău: traseul pornește din A3

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Autostrada ploiesti buzau

Șoseaua rapidă Ploiești – Buzău va fi construită în regim de autostradă, fiind denumită Autostrada Ploiești – Buzău, se arată în Raportul privind impactul asupra mediului, document transmis Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și supus dezbaterii publice.

Autostrada Ploiești – Buzău se desfașoară între localitatea Dumbrava, județul Prahova și Municipiul Buzău, judetul Buzău. Punctul de început se află în cadrul intersecției / a nodului rutier cu Autostrada București – Ploiești, în dreptul km. 53+000 nod aflat pe teritoriul administrativ al comunei Dumbrava, județul Prahova.

V-ar putea interesa și:

Autostrada Ploiești – Buzău străbate teritoriul administrativ a două județe, respectiv următoarele unități teritoriale administrative (UAT-uri), reprezentate printr-un municipiu și 11 comune:

– județul Prahova (cu 7 comune), de la km 0+000 până la km 30+660, reprezentate prin comunele Dumbrava, Rafov, Albești-Paleologu, Drăgănești, Tomsani, Colceag, Baba Ana;

– județul Buzău (cu un municipiu și 4 comune), de la km 30+660 până la km 63+250, reprezentate prin Municipiul Buzău și comunele Stilpu, Ulmeni, Pietroasele, Sahateni.

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni.

Autostrada Ploiești – Buzău va avea 3 tronsoane

Lungimea totală a traseului este de cca 63,25 km și se împarte în 3 tronsoane distincte, după cum urmează:

• Tronsonul 1 (20,5 km): Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) și Mizil (DJ 100C);

• Tronsonul 2 (28,3 km): Mizil (DJ 100C) și zona localității Stâlpu (km.49+350);

• Tronsonul 3 (13,9 km): zona localității Stâlpu (km.49+350) – Muncipiul Buzău (DN 2B).

Traseul autostrăzii Ploiești – Buzău se desprinde din Autostrada A3 (km 53+000), în dreptul localității Dumbrava, prin intermediul unui nod rutier de tip „trompeta”, care asigură o viteză de circulație de 80 km/h.

După desprinderea din Nodul Rutier, traseul traversează CF Ploiești – Urziceni și DJ 101F ce face legătura între localitățile Dumbrava (ocolită pe la sud) și Ciupelnița (ocolită pe la nord), iar localitatea Trestienii de Jos este ocolită pe la nord.

V-ar putea interesa și:

În conformitate cu normativul de proiectare PD162-2002 se specifică faptul că există trei limite de viteze pentru autostrăzi, așa cum se prevede în Ordinul nr. 1296/2017 al Ministerului Transporturilor:

– în regiunile de câmpie: 120 km/h;

– în regiunile de deal: 100 km/h;

– în regiunile de munte: 80 km/h.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Foto: WikimediaImages from Pixabay

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare