Acest pod – tunel maritim inaugurat în China bate 10 recorduri mondiale

Autor: EVmarket Romania
Pod China Shenzhen Zhongshan

China bate 10 recorduri mondiale cu o nouă autostradă cu 8 benzi construită pe un pod care se continuă cu un tunel maritim. Chinezii au inaugurat pe 30 iunie 2024 o autostradă spectaculoasă, care leagă orașele Shenzhen și Zhongshan, din sud-estul Chinei.

Noua construcție din China, care a durat 7 ani, bate 10 recorduri mondiale fiind formată din două poduri, două insule artificiale și un tunel subacvatic. Autostrada reduce timpul de călătorie dintre cele două orașe de la 2 ore la 30 de minute.

Estuarul râului Pearl, unde acesta se varsă în Marea Chinei de Sud, este una dintre cele mai dens populate zone din lume. Acesta acoperă Hong Kong, Macao și 9 orașe din Guangdong. Ele sunt separate de suprafețe mari de apă, ceea ce face deplasarea destul de complicată.

Între orașele Shenzhen și Zhongshan sunt 24 de km însă timpul de călătorie era de 2 ore din cauză că sunt situate pe malurile opuse ale estuarului.

Pentru a reduce timpul de călătorie la 30 de minute, inginerii chinezi au construit un pod lung, care se continuă în mijlocul mării cu un tunel subacvatic între două insule artificiale, cu poduri care leagă fiecare insulă de orașul de pe fiecare mal al râului. Autostrada are 8 benzi și permite deplasarea cu viteze de până la 100 km/h.

Podul – tunel maritim Shenzhen – Zhongshan din China stabilește 10 noi recorduri mondiale:

  1. Cea mai mare deschidere pentru un pod suspendat maritim cu grinzi de oțel: 1.666 de metri.
  2. Cea mai înaltă punte de pod: 91 de metri, oferind o perspectivă uimitoare asupra zonei înconjurătoare.
  3. Cea mai mare trecere de navigație sub un pod maritim: permițând navelor de mare tonaj să treacă cu ușurință.
  4. Cea mai mare ancoră de pod suspendat: 344.000 m3 de beton, asigurând stabilitatea structurii.
  5. Primul pod suspendat maritim din lume care utilizează oțel cu rezistență ultra-înaltă: o inovație tehnologică care îmbunătățește durabilitatea și eficiența.
  6. Cel mai lung tunel submarin din lume cu 8 benzi și două sensuri (5.035 de metri).
  7. Cel mai adânc tunel submarin din lume cu tub de beton și carcasă de oțel : 55 de metri sub nivelul mării.
  8. Cea mai mare cantitate de beton utilizată vreodată pentru un pod: 1.17 milioane de metri cubi.
  9. Cea mai rapidă construcție a unui pod suspendat maritim: finalizat în doar 7 ani, un testament al eficienței și al inovației echipei de construcție.
  10. Cea mai mare viteză de testare a rezistenței la vânt pentru un pod suspendat (83,7 metri pe secundă).

Tunelul include caracteristici de siguranță interesante, precum noi sisteme de stingere a incendiilor și de extracție a fumului. O echipă de 14 roboți patrulează în mod constant tunelul, verificând dacă țevile și cablurile funcționează fără probleme.

Cum va arăta sensul giratoriu suspendat din Predeal

În cazul unui accident de mașină, roboții ar putea fi folosiți pentru a direcționa traficul folosind difuzoare încorporate și pentru a oferi imagini în timp real către centrul de control.

Luminile de pe pereți au iluminare cu coduri de culori. Când totul este bine, sunt verzi, dar în caz de urgență devin roșii.

Luminile se pot schimba progresiv de la galben la verde pe tot parcursul tunelului pentru a ajuta oamenii în direcția corectă în timpul unei evacuări.

Cel mai lung pod peste mare din lume este tot în China și leagă Hong Kong-Zhuhai-Macao, scrie noticias.coches.com.