Autostradă pentru biciclete, în interiorul Capitalei

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Autostradă pentru biciclete

Autostradă pentru biciclete, în interiorul Capitalei, este un proiect propus de George Nicolaie, candidat PNL pentru Consiliul General al Municipiului București.

Autostradă pentru biciclete – 25 km

Traseul autostrăzii pentru biciclete în interiorul Bucureștiului este Lacul Morii (perimetral) – Splai – Parcul Unirii – Parcul Natural Văcărești.

Cum vor arăta pistele de biciclete în București – proiect

Având model de bună practică în Europa, putem crea o rețea de autostrăzi pentru biciclete în interiorul Bucureștiului. Acestea se pot realiza pe structură metalică de-a lungul malului Dâmboviței, chiar peste luciul de apă, astfel încât bicicliștii să poată traversa facil orașul, creând astfel un instrument puternic pentru combaterea poluării și a traficului din București. Acest proiect vine în sprijinul amatorilor de mișcare, oferindu-le practic peste 25 km de piste neîntrerupte pornind de la: Lacul Morii (perimetral) – Splai – Parcul Unirii – Parcul Natural Văcărești, spune George Nicolaie.

România nu beneficiază în acest moment de norme privind proiectarea și execuția pistelor pentru biciclete la standarde europene. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraţiei (MLPDA) a prezentat proiectul de act normativ: Ordin pentru aprobarea Ghidului de proiectare a infrastructurii pentru biciclete. Prezentul ordin este necesar pentru amenajarea pistelor pentru biciclete în vederea asigurării unor alternative de transport mai abordabile ca preț, mai ușor accesibile, mai sănătoase și mai puțin poluante, care să poată înlocui obiceiurile actuale ale utilizatorilor în materie de mobilitate.

Și Timișoara are un astfel de proiect

Pistele care se vor crea pentru ceea ce va purta numele de autostradă de biciclete la Timișoara se vor întinde de la nord la sud pe 8 kilometri și de la est la vest pe aproape 9,5 kilometri. Proiectul pentru 17,5 kilometri cu piste de cel mult patru metri lățime  ar putea costa peste 4 milioane de euro.

Germanii au inaugurat o „autostradă” pentru biciclete anul acesta

Germanii au inaugurat o „autostradă” pentru biciclete cu 100 de kilometri lungime, care conectează zece orașe și patru universități. A fost construită în patru ani și a costat 180 de milioane de euro. Printre orașele pe care le „traversează” noua autostradă germană sunt Duisburg, Bochum și Hamm.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare