Autostradă și cale ferată între România și Polonia

Autor: EVmarket Romania
Autostrăzi România Spania, autostrada, circulatia pe benzi, banda de circulatie

Proiectul “Inițiativa celor Trei Mari” deține o platformă politică a statelor membre ale Uniunii Europene, care are ca scop stimularea cooperării din regiune, accelerarea proceselor de dezvoltare și modernizarea infrastructurii. În cadrul acestui proiect două inițiative importante vizează România: Rail-2-Sea și Via Carpatia.

Două proiecte importante vizează România

Prima inițiativă Rail-2-Sea, urmărește construirea unei linii de cale ferată cu dublă utilizare civilă și militară.între portul Gdansk și portul Constanța. Acest proiect are ca obiectiv principal modernizarea unor coridoare feroviare.atât pentru utilizarea comercială cât și pentru transportul rapid al forțelor și echipamentelor militare pe teritoriul României. Calea ferată va avea o lungime totală de 3663 km și va traversa patru state:.Republica Polonă, Republica Slovacă, Ungaria și România.

În programul Via Carpatia, Ministerul Transporturilor,.Infrastructurii și Comunicațiilor a susținut și participă la realizarea proiectului promovat de partea polonă. Via Carpatia are ca obiectiv principal crearea unui coridor de transport.din partea de nord a Europei spre sud, prin Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria și Grecia,.ca o nouă conexiune de autostradă între nordul și sudul Europei, integrând sistemul de transport al statelor participante.

V-ar putea interesa și:

Inițiativa celor Trei Mari, include 12 state membre ale UE de-a lungul unei axe nord-sud, de la Marea Baltică până la Marea Adriatica și Marea Neagră, respectiv:.Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Obiectivele și pilonii principali ai acestei inițiative vizează 3 aspecte: dezvoltarea economică,.coeziunea europeană și legăturile transatlantice. Acești piloni contribuie la dezvoltarea economică a Europei Centrale și de Est prin conectivitatea infrastructurii în trei domenii principale: transporturi, energie și digitalizare,.prin creșterea convergenței între statele membre UE, contribuind astfel la consolidarea unității și a coeziunii în cadrul UE.

Urmărește-ne pe  FACEBOOK

Știri similare