Proiect pentru litoral: autostradă între Constanța și stațiuni

Autor: EVmarket Romania
autostrada soarelui litoral Râșnov - Cristian Moldova,

Guvernul promite un proiect pentru litoral: o autostradă sau un drum expres între Constanța și sudul litoralului care să fluidizeze circulaţia rutieră. Realizarea unui studiu de fezabilitate în acest scop, prevede o revitalizare a turismului pe litoral.

Autoritățile susțin că șoseaua rapidă nu va trece prin stațiuni.

Am prevăzut realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia fie a unui drum expres, fie a unui drum pentru a fi autostradă, care să nu treacă prin localităţi și care să aibă legături cu toate staţiunile dintre Constanţa și graniţa de sud a României. Se va realiza acest proiect, e clar că necesitatea acestui drum expres sau chiar autostradă, care să permită deplasarea rapida între staţiuni, este un proiect necesar, care va fi realizat, a spus prim-ministrul Ludovic Orban.

Ludovic Orban a adăugat că, pentru creșterea numărului de turiști atât pe Litoral, cât și în Deltă, vor fi susținute și alte proiecte. Unul dintre acestea este drumul expres Constanța – Tulcea, care, mai departe, prin legătură cu Brăila, se va conecta la Coridoruil IX pan-european.

V-ar putea interesa și:

Încă din anul 2008, de când eram ministrul Transporturilor, am propus realizarea unui drum expres care să lege Constanța de Tulcea, de Deltă, pentru a crește varietatea ofertei turistice, astfel încât să reușim atragerea de turiști prin combinarea, să spun, a serviciilor și atracțiilor de pe litoral cu atracția evidentă pe care o reprezintă Delta. Sigur că am început să lucrez la proiectul acesta împreună cu colegii mei, ne-am apucat să pregătim un studiu de fezabilitate, care a fost uitat prin sertare de mult timp”, a afirmat premierul.

Proiect pentru litoral: drum între Constanța și Coridorul IX pan-european

Pot să vă spun astăzi că s-a semnat contractul pentru proiectarea acestui drum expres care face legătură între Constanța și Tulcea, dar nu numai legătura între Constanța și Tulcea, asigurând astfel posibilitatea includerii în serviciile turistice și a Deltei, ci va face legătura între Constanța și Coridorul IX pan-european. Drumul expres Constanța-Tulcea se vă duce pe podul de pe Dunăre tot pe profil de drum expres care se construiește între Tulcea și Brăila, iar din Brăila se vor realiza două drumuri expres care vor face conexiunea cu Coridorul IX pan-european”, a adăugat Ludovic Orban.

V-ar putea interesa și:

Coridorul IX pan-european pe teritoriul României urmează traseul București – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani – Suceava – Siret.

Studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Constanţa-Tulcea va fi elaborat de asocierea Search Corporation – Egis Romania, contractul fiind semnat în data de 11 iulie 2020.

Durata contractului de servicii este de 24 luni de la data de începere a acestuia.

Proiectul are ca scop realizarea unui sector de drum expres între localitaţile Ovidiu și Tulcea, parte din viitoarea șosea rapidă ”Dobrogea Expres”. Aceasta va lega localitaţile Constanţa – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila.

Urmărește-ne pe  FACEBOOK

Știri similare