Autostrada Nordului va fi gata în următorii 4 ani

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Autostrada Transilvania Autostrada Nordului

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege prin care s-a decis începerea proiectului „Autostrada Nordului”. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru construirea Autostrăzii Nordului. Lucrările de construcție la Autostrada Nordului ar urma să înceapă de la 1 ianuarie 2021.

Autostrada Nordului, pe listă

Proiectul prevede demararea lucrărilor pentru un drum de mare viteză pe traseul Vama Petea / Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, denumită Autostrada Nordului.

„Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021”, se arată în iniţiativa legislativă.

În urmă cu doi ani, a fost adoptat proiectul Autostrăzii Unirii care ar urma să lege Tărgu Mureș de Iași. De la adoptarea legii, autoritățile nu au depășit încă etapa studiilor de fezabilitate. În Parlament se mai află și proiectul Autostrăzii Sudului care leagă Capitala de Lugoj.

V-ar putea interesa și:

Trei tronsoane de autostradă vor fi inaugurate în 2020:  Râșnov – Cristian, lotul 1 din Sebeș – Turda, 17 kilometri în regim de autostradă ai Variantei de Ocolire a municipiului Bacău, a spus ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare