LG Chem trece la baterii fără module, precum Tesla

Autor: EVmarket Romania
LG Chem

LG Chem, cel mai mare producător global de baterii pentru mașini electrice, va renunța la modulele de baterii pentru a reduce costurile și a crește densitatea energiei.

Bateriile LG Chem vor fi fabricate într-o structură similară cu pachetul de baterii Tesla sau într-o structură fără module.

Potrivit The Elec, LG Chem a finalizat dezvoltarea unei noi platforme integrate de module (MPI), care permite construirea de baterii fără module (folosind doar celule individuale).

O baterie pentru mașini electrice, garantată 2 MIL. km

Utilizarea celulelor la pachet (CTP) este unul dintre cele mai fierbinți subiecte din lumea bateriilor EV.

Noua platformă LG Chem poate împacheta de două ori mai multe celule decât platformele de module convenționale. Aceasta este o modalitate de a îmbunătăți densitatea energiei și de a simplifica bateria pentru a o face mai puțin costisitoare. Abordarea va permite bateriilor finite să fie cu 30% mai ieftine și să aibă o densitate de energie cu 10% mai mare.

Eliminarea modulelor din ecuație va aduce unele îmbunătățiri vizibile. Principalii jucători lucrează deja la asta, inclusiv Tesla, CATL (CTP) și BYD (Blade Battery).

V-ar putea interesa și:

Producătorii de automobile, precum Volkswagen și Audi, își asamblează de obicei modulele în pachete.

Grupul sud-coreean LG Chem, alături de grupul chinez CATL, furnizează baterii pentru modelele Tesla produse în China, în timp Panasonic face baterii pentru maşinile Tesla fabricate în SUA.

LG Chem are facilităţi de producţie în Polonia, SUA, Coreea de Sud şi China. În 2017, LG Chem a anunţat că va investi peste un miliard de euro pentru a majora capacitatea de producţie a unităţii sale din Polonia.

Via The Elec

Foto: LGChem

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram