O baterie pentru mașini electrice, garantată 2 MIL. km

Autor: EVmarket Romania
bateria de înaltă tensiune, baterie masina electrica, baterii masini electrice, baterie pentru masini electrice, CATL

Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) este gata să vândă o baterie pentru mașini electrice garantată două milioane de kilometri sau 16 ani, ceea ce înseamnă că aceasta va avea o durată de viață mai mare decât cea a mașinii.

O baterie pentru mașini electrice, cu 10% mai scumpă

Noua baterie va avea un cost cu doar 10% mai mare decât prețul din prezent pentru celulele obișnuite.

Specialiștii spun că „importanța acestei tehnologii, care oferă o durată lungă de viață bateriilor, este de a reduce rata de scădere a capacității controlând rata de consum a conținutului activ de litiu”. Noua tehnologie previne orice activitate atunci când nu este necesară.

V-ar putea interesa și:

Garanția bateriei CATL este de 8,2 ori mai mare decât cea a Tesla pentru kilometri parcurși și de două ori mai mare în ceea ce privește anii de funcționare.

„Între timp, tehnologia electrolitului bionic permite celulei bateriei să prezinte o capacitate de protecție auto-adaptativă în cicluri de viață diferite, în conformitate cu cerințele diferite pentru formarea de folii de protecție cu electrozi, ceea ce îmbunătățește în continuare performanțele de cicluri și de stocare ale bateriei. Drept urmare, combinația acestui set de tehnologii restrânge în mod eficient reacțiile secundare ale bateriei și prelungește masiv durata de viață a bateriei,” spune Elaine Huang, managerul de marketing al companiei.

V-ar putea interesa și:

Această tehnologie poate fi aplicată nu numai pentru baterii cu NMC, ci și LFP. Noile celule de baterii promit să fie o revoluție în adoptarea vehiculelor electrice.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn