BMW foloseşte realitatea augmentată (AR) pentru prototipuri

Autor: EVmarket Romania
AR BMW

BMW Group foloseşte realitatea augmentată (AR – augmented reality) pentru crearea prototipurilor. Noua aplicaţie AR economiseşte până la un an în validarea modelului auto. Procesele de asamblare pot fi verificate din timp şi ajustate pentru producţia de serie.

Ochelarii AR permit afişarea de suprafeţe pe caroseria automobilului. În acest fel o gamă de variante de concept şi procese de asamblare pentru automobile poate fi evaluată flexibil şi eficient.

Ochelarii AR şi datele CAD ne permit să aflăm mult mai rapid dacă angajatul din producţie va putea monta componenta corect mai târziu, în producţia de serie. În acest fel, avem nevoie de mult mai puţine setări de testare, afirmă Michael Schneider, director al departamentului de automobile complete la uzina-pilot.

V-ar putea interesa și:

„Un alt avantaj important este că economisim timp şi bani atunci când integrăm noi tehnologii în producţie”, adaugă Christoph Leibetseder, director pentru tehnologiile de digitalizare, creare prototipuri şi măsurare la uzina-pilot.

Aplicaţia AR este controlată manual

Automobilele şi componentele acestora sunt vizualizate pe o platformă conectată la sistemul BMW Group de gestionare a datelor produselor. Fişierele CAD ale componentelor sunt importate prin drag-and-drop din baza de date web în ochelarii AR. Specialiştii le pot folosi pentru a reproduce datele în 3D şi dimensiunea originală într-un mediu realist. Aplicaţia AR este controlată manual. Astfel este posibilă interacţiunea directă cu componentele virtuale.

Cu aplicaţia AR, o mişcare simplă a mâinii este suficientă pentru a modifica nu numai dimensiunea, ci şi poziţia şi unghiul componentelor.

Pot fi create secţiuni transversale pentru a oferi o imagine a structurilor interioare ale automobilului. Un alt avantaj este colaborarea uşoară: oamenii din diferite locaţii din întreaga lume pot folosi acum modul multi-user. Astfel, pot face echipă şi să revizuiască împreună designurile şi conceptele şi să identifice orice erori.

Uzina-pilot ca Centru de Competenţă al BMW Group

Uzina-pilot a BMW Group este situată în Centrul de Cercetare şi Inovaţie din München, cu alte trei facilităţi asociate în nordul oraşului, în Hallbergmoos, Oberschleissheim şi Garching. Cu o suprafaţă totală de 100.000 m2, găzduieşte 850 de angajaţi. La fel ca uzinele de serie, uzina-pilot poate asambla prototipuri atât electrice, cât şi cu motorizare termică.

BMW X7 fabricat în 500 de exemplare, disponibil în România

Ca interfaţă între dezvoltare şi producţie, permite ca atât produsul, cât şi procesele de asamblare în serie să fie rafinate până la maturitate. Urmează utilizarea lor  în producţia de serie. Uzina-pilot cuprinde un atelier de caroserie, unităţi de asamblare, prototip şi construcţie de concepte şi Centrul de Producţie Aditivă, un centru de excelenţă pentru imprimarea 3D.

Reţeaua de producţie BMW Group

Cu 2.564.025 de automobile produse pentru mărcile BMW, MINI şi Rolls-Royce, volumele de producţie au atins un nou maxim istoric în 2019. Aceste date au inclus 2.205.841 BMW, 325.729 MINI şi 5.455 Rolls-Royce.

SUV-ul electric BMW iX3, comenzi în România

Uzinele germane ale companiei au produs aproape un milion de automobile. Reţeaua de producţie a BMW Group utilizează o gamă de tehnologii Industry 4.0 (IoT) şi digitale inovatoare,  inclusiv realitate virtuală, inteligenţă artificială şi aplicaţii de imprimare 3D.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare