Skoda Enyaq RS primește mai multă putere și autonomie

Autor: Cristian Gubandru
skoda enyaq rs model 2024

Skoda Enyaq RS primește mai multă putere și autonomie în 2024 ca urmare a unei actualizări semnificative. Comenzile urmează să fie deschise înainte de sfârșitul lunii octombrie.

Producătorul ceh de automobile renunță la denumirea “iV”. Prin urmare, logo-ul “iV” dispare și de pe portbagajul modelului. Versiunile Enyaq 80 și Enyaq 80x vor fi înlocuite de Enyaq 85 și Enyaq 85x.

Specificații

SUV-ul electric Skoda Enyaq RS devine mai rapid datorită unei creșteri de putere de 41 CP. Astfel, timp de accelerație de la 0 la 100 km/h are loc în 5,5 secunde, fiind cu o secundă mai rapid decât modelul anterior.

Puterea combinată de la motoarele electrice ale mașinii a crescut de la 299 CP la 340 CP. Este cea mai mare cifră de putere de până acum pentru un model Skoda de serie.

Enyaq 85 va avea 285 CP și va atinge 100 de km/h în 6,7 secunde, în timp ce Enyaq 85x (tracțiune integrală) va atinge 100 de km/h în 6,6 secunde.

Datorită unei recalibrări a motoarelor și a introducerii unui nou software de gestionare a puterii, noul Enyaq este mai eficient decât modelul anterior.

Autonomie Skoda Enyaq RS – an model 2024

Skoda Enyaq RS coupe va avea o autonomie de 547 de km WLTP, în creștere cu 26 de km. Pentru versiunea clasică SUV autonomia va fi de 540 de km WLTP, în creștere cu 24 de km.

Capacitatea netă a bateriei rămâne neschimbată de 77 kWh.

De asemenea, șoferii vor putea încărca Enyaq RS mai rapid datorită creșterii vitezei de încărcare rapidă DC de la 135kW la 175kW. Viteza de vârf mai mare înseamnă că proprietarii vor petrece și mai puțin timp reîncărcându-și mașinile.

O încărcare de 10-80% pe un încărcător rapid DC de 175 kW (Enyaq 85x) va dura aproximativ 28 de minute. Timpul a scăzut cu 8 minute.

Echipamente

Skoda oferă două pachete de echipamente opționale pentru RS: Advanced și Maxx. Advanced.

Echiparea Maxx. Advanced vine cu un head-up display (HUD), scaune spate încălzite, parbriz încălzit și sistem de sunet CANTON, în timp ce Maxx adaugă scaune față reglabile electric cu funcție de memorie, suport lombar electric și funcție de masaj pentru scaunul șoferului.

V-ar putea interesa și:

Maxx primește, de asemenea, o cameră video, asistență la parcare, control dinamic al șasiului, direcție progresivă și un volan sport multifuncțional încălzit din piele cu 3 spițe, cu padele pentru selectarea nivelului de recuperare.

Pachetul Advanced costă 2.035 GBP (2.300 euro), iar pachetul Maxx este disponibil la 3.980 GBP (4.600 euro).

Alte îmbunătățiri includ sistemului de infotainment. Introduse ca parte a noii identități a mărcii, o serie de ecrane au fost reproiectate pentru a fi mai ușor de utilizat și pentru a oferi mai multe informații. Noile pictograme oferă o navigare mai ușoară prin diferite ecrane, în timp ce atât ecranul de încărcare, cât și cel de climatizare au fost reproiectate pentru a fi mai clare și mai ușor de utilizat în mișcare.

Grafica de navigare a fost, de asemenea, reproiectată pentru a oferi hărți și indicații mai clare și mai ușor de urmărit.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare