Un Citroen Ami s-a răsturnat la Monaco – VIDEO

Autor: EVmarket Romania
citroen ami rasturnat

Un automobil electric Citroen AMI s-a răsturnat în Monte Carlo, în cel mai cunoscut viraj de pe circuitul de curse Monaco Grand Prix – virajul Grand Hotel.

Virajul este cunoscut drept cel mai periculos (180 grade) și necesită viteze reduse pentru mașini de Formula 1. A lua acest viraj cu o viteză mai mare de 50 km/h este destul de periculos pentru mașinile de F1 și cu atât mai mult pentru un model de oraș precum Citroen Ami.

Deși cvadriciclul electric este limitat la 45 km/h, viteza s-a dovedit a fi prea mare pentru stabilitatea vehiculului, care s-a răsturnat.

Siguranța lui Citroën Ami a fost pusă sub semnul întrebării după acest incident. O îngrijorare deosebită este din cauza faptului că vehiculul electric a fost conceput pentru șoferii adolescenți.

Un videoclip arată modelul Citroen Ami care se înclină destul de mult în viraj la urcare și apoi cum se răstoarnă la coborâre. Din filmare se poate observa că mai mulți tineri se distrau în timp ce altul făcea ture cu modelul electric.

Euro NCAP subliniază că foarte puține cvadricicluri au airbag-uri sau tehnologie de asistență a șoferului pentru a preveni un accident. Citroën Ami este vândut fără airbag-uri și nu a fost testat de Euro NCAP.

Alternativă la scutere, biciclete, mopede

Ami este o alternativă la scutere, biciclete, mopede și putea fi considerat sigur datorită vitezei maxime reduse, de 45 km/h. Însă, acum apar semne de întrebare în ceea ce privește siguranța celor care îl folosesc.

Citroen Ami poate fi condus de tinerii de 16 ani cu permis de conducere B1.

Cvadriciclul electric are un motor electric de 6 kW, care trimite până la 8 CP roților din față. Modelul are două locuri, 2,41 metri lungime si 1,39 metri lățime.

VIDEO: Un Citroen AMI s-a răsturnat la Monaco

Modelul electric Citroen Ami vine cu un pachet de baterii litiu-ion cu o capacitate de energie de 5,5 kWh, care se încarcă în 3 ore de la o priză electrică standard. Autonomia este estimată la 75 km.

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare