Noul Volkswagen California este disponibil plug-in hybrid

Autor: Cristian Gubandru
volkswagen california

Volkswagen a prezentat noul California, versiunea camper van a popularului Transporter. Noutatea majoră constă în introducerea unei motorizări plug-in hybrid, o premieră pentru acest model. Aceasta înseamnă că microbuzul de camping devine un vehicul electric, care în același timp permite călătorii pe distanțe mari. Noul model poate fi comandat începând cu luna iunie 2024.

Noul Volkswagen California a crescut în dimensiuni, oferind mai mult spațiu interior. Plafonul retractabil se transformă noaptea în cort, iar cele două uși glisante permit accesul facil și sunt dotate cu plase de țânțari. Opțional, se pot achiziționa copertine pentru ambele părți laterale ale vehiculului.

Noul camper van are 5.173 mm lungime (predecesor: 4.904 mm); lațimea fără oglinzi exterioare este de 1.941 mm (predecesor: 1.904 mm). La 1.990 mm inclusiv acoperișul coborât, înălțimea este identică cu cea a predecesorului. Un ampatament lung de 3.124 mm oferă mai mult spațiu la bord. Când acoperișul este închis, înălțimea interioară este de 1.297 mm; când acoperișul pop-up este deschis, acesta crește la 2.108 mm.

Interior flexibil și dotări moderne:

Bancheta a fost înlocuită cu două scaune individuale rabatabile, ce pot fi transformate în paturi.

Modelele Coast și Ocean beneficiază de o mini-bucătărie echipată cu aragaz cu un singur arzător, chiuvetă și sertare. Bucătăria este poziționată strategic pentru a fi accesibilă și din exterior.

Scaunele spate pot fi scoase complet, oferind spațiu suplimentar de depozitare. Interiorul este dotat cu numeroase porturi USB-C de 45 de Wați și lumini LED ce pot fi activate prin simpla atingere a oricărui întrerupător.

Sunt disponibile 5 variante de echipare: Beach, Beach Tour, Beach Camper, Coast și Ocean.

Echiparea Beach Tour include o unitate de control specială montată pe montantul C din partea pasagerului, de unde pot fi gestionate diverse funcții ale vehiculului, accesibile și prin sistemul multimedia. Varianta Ocean vine cu două baterii speciale de camping, două prize de 230 de volți, scaune față încălzite, încălzire suplimentară, compartiment de depozitare în plafon, masă pliabilă și rezervor de apă de 28 de litri.

Motorizări Volkswagen California

Noul California este disponibil cu 3 motorizări:

  • diesel de 150 CP,
  • benzină de 204 CP,
  • hibrid plug-in de 245 CP.

Motorizările convenționale transmit puterea către roțile din față, în timp ce versiunea hibridă beneficiază de tracțiune integrală.

Informațiile oficiale despre autonomia electrică a noului Volkswagen California plug-in hybrid nu sunt încă disponibile. Cu toate acestea ne putem aștepta la o autonomie electrică în jur de: 50-60 de kilometri.

V-ar putea interesa și:

Specificații:

  • Lungime: 5,17 metri
  • Înălțime: 2,04 metri (cu plafonul coborât)
  • Opțiuni de tracțiune: fața (diesel și benzină), integrală (hibrid)

Prețuri: începând de la 60.000 euro pentru modelul Beach (prețurile pot varia în funcție de echipare și țară)

Urmărește-ne pe Facebook, X și LinkedIn

Știri similare