MG ZS EV este disponibil în România. Prețuri și specificații

Autor: Cristian Gubandru
MG ZS EV

MG Motor România lansează modelul 100% electric MG ZS EV, care devine cel mai ieftin SUV electric din România, la un preț de pornire de 34.950 euro cu TVA.

Ca prim model al MG din Europa continentală, lansat în 2019, ZS EV a perturbat imediat piața de automobile, fiind primul SUV 100% electric accesibil din segmentul B. Modelul ocupă poziții de top în Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Țările de Jos și Franța.

Cu toate acestea, inginerii au văzut posibilitatea de îmbunătățire și au reînnoit recent modelul MG ZS EV în multe aspecte.

Clienții pot alege între două versiuni de baterie: 51 kWh si 72 kWh.

MG ZS EV a fost primul SUV 100% electric din segmentul B care a primit un rating de cinci stele la testele Euro NCAP pentru nivelul său de siguranță.

Design

MG ZS EV SUV

Noul ZS EV se caracterizează prin partea frontală proiectată de la zero, fără grilă. Noile faruri „Silverstone” combină 21 de unități LED pentru un aspect modern. In spate, stopurile LED „Phantom” reproiectate conferă mașinii o expresie distinctă.

Portul de încărcare situat în spatele grilei a fost actualizat și reproiectat pentru un acces mai ușor, cu un capac cu arc care se deschide în lateral și creează o etanșare mai bună.

În interior, planșa de bord are un finisaj cu aspect de fibră de carbon. Ecranul tactil pentru controlul sistemului de conectivitate MG iSMART și ecranul de bord virtual de 7 inch cu aspect futurist, complet digital, afișează o varietate de informații.

Alte caracteristici noi sunt încărcătorul wireless pentru smartphone, cotiera centrală pentru pasagerii din spate, geamurile cu tentă și controlul climatizării, inclusiv gurile de ventilație din spate și filtrul PM2.5.

Autonomie și prețuri MG ZS EV

O îmbunătățire majoră față de modelul anterior la noul MG ZS EV este acumulatorul. SUV-ul este disponibil cu două variante de baterie:

 • Versiunea Standard Range 177 CP cu o baterie de 51 kWh are o autonomie de 320 km (WLTP) – 34.950 euro cu TVA;
 • Versiunea Long Range 156 CP cu o baterie de 72 kWh oferă o autonomie de 440 km (WLTP) – 39.300 euro cu TVA.

Roțile din față ale versiunii Long Range sunt antrenate de un motor electric care produce 115 kW (156 CP). În versiunea Standard Range, motorul electric este mai puternic, cu o putere maximă de 130 kW (177 CP).

În ambele versiuni, cuplul maxim ajunge la 280 Nm. Prin urmare, modelul MG ZS EV oferă performanțe atractive, cum ar fi o accelerație de la 0-50 km/h în 3,6 secunde și de la 0-100 km/h în 8,6 secunde.

Trei butoane permit selectarea modului de condus: Eco, Normal sau Sport.

Versiunea Long Range este echipată standard cu un încărcător de bord trifazic de 11 kW (AC). Versiunea Standard Range are un încărcător de bord de 6,6 kW (AC).

Toate versiunile noului ZS EV au încărcare rapidă DC cu o capacitate de până la 92 kW. În acest caz, durează doar 40 de minute pentru a încărca bateria de la 5% la 80%.

SUV-ul electric este disponibil în showroom-urile MG România cu o gamă de cinci culori de caroserie: Dover White, Pebble Black, Diamond Red, Como Blue și Cosmic Silver.

Funcționalitate și utilizare

Utilitatea este încorporată în fiecare detaliu al lui MG ZS EV. Capacitatea sa generoasă de remorcare de 500 kg permite clienților să transporte până la cinci pasageri și bunurile acestora. Și cu șinele longitudinale de pe plafon, puteți transporta până la 75 kg în portbagajul suplimentar.

În spate, portbagajul ușor accesibil oferă un volum de 448 de litri și 1.166 de litri prin coborârea scaunelor din spate rabatabile 40:60.

Noul MG ZS EV este echipat standard cu un sistem V2L (Vehicle-to-Load) foarte convenabil. Acest lucru permite bateriei să furnizeze energie unui sistem electric extern.

V-ar putea interesa și:

Sistemul V2L include un cablu de încărcare cu o mufă de tip 2 pe o parte, care se potrivește în priza de încărcare a mașinii, și o priză multiplă de uz casnic pe cealaltă parte.

Sistemul V2L are o capacitate maximă de încărcare de până la 2.500 W și este deosebit de util în situațiile în care nu există nicio priză disponibilă.

Prin simpla conectare, toate tipurile de dispozitive electrice pot fi alimentate de la bateria modelului MG ZS EV, cum ar fi o pompă de aer, un fierbător, o cutie de răcire, bicicletă electrică, laptop, scuter electric și așa mai departe.

Puteți chiar să încărcați o altă mașină electrică, pentru a ajuta șoferul unui automobil electric dacă este în pericol să rămână blocat cu bateria descărcată.

Echipament standard MG ZS EV

MG ZS EV este momentan oferit în România într-un singur nivel de echipare – Excite și cu ambele baterii – bateria Standard Range sau Long Range.

Chiar daca la acest moment nu este disponibilă versiunea de echipare de top, ZS EV Excite se caracterizează printr-un echipament deosebit de bogat.

Mașina este echipată cu sistem de climatizare, inclusiv un filtru PM2.5, cu scaune față încălzite, cu un volan multifuncțional îmbrăcat în piele, cu faruri și stopuri cu tehnologie LED, scaun șofer reglabil pe 6 direcții, scaune spate rabatabile 40:60, acces fără cheie, oglinzi laterale reglabile electric și încălzite, jante din aliaj reproiectate de 17” și multe altele.

În ceea ce privește siguranța, versiunea Excite include 11 sisteme avansate de asistență pentru șofer (ADAS), grupate sub denumirea MG Pilot. Printre acestea, sistemul Adaptive Cruise Control, Front Collision Warning with Automatic Emergency Braking, Lane Keep Assistance și Traffic Jam Assistance.

Fiecare model ZS EV este echipat cu noul sistem de conectivitate MG iSMART. Deși versiunea Excite oferă o echipare mai puțin extinsă în comparație cu sistemul iSMART al versiunii de top, aceasta vine totuși cu ecran tactil de 10,1”, navigație, Apple CarPlay, Android Auto, conexiune Bluetooth, cinci porturi USB și sistem DAB+.

Sistemul MG iSMART oferă și conexiune prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, cu ajutorul căreia diferite funcții pot fi controlate de la distanță.

Toate modelele MG noi sunt oferite cu o garanție standard de 7 ani/150.000 km care se aplică întregului automobil, inclusiv grupului motopropulsor electric și bateriei.

Ca parte a programului „Triple 7 Care” , toti posesorii de MG beneficiază, pe lângă garanție, de 7 ani de asistență rutieră gratuită și de 7 ani de inspecții tehnice de ”sănătate” a automobilului gratuite.

Caracteristici tehnice MG ZS EV

 • Lungime: 4,323 mm
 • Lățime:1,809 mm
 • Înălțime: 1,649 mm
 • Ampatament: 2,581 mm
 • Garda la sol: 161 mm
 • Capacitate portbagaj: 448/1,166 litri

Standard Range / Long Range

 • Putere maximă: 130 kW (177 CP) / 115 kW (156 CP)
 • Cuplu maxim: 280 Nm
 • Accelerație 0-50 km/h: 3,6 sec
 • Accelerație 0-100 km/h: 8,6 sec
 • Viteză maximă: 175 km/h
 • Capacitate Baterie: 50,3 kWh / 70 kWh
 • Autonomie WLTP: 320 km / 440 km
 • Consum energie: 173 Wh/km / 178 Wh/km
 • Încărcare AC: 6.6 kW / 11 kW
 • Timp încărcare DC 5-80%: 40 min
 • Greutate la gol: 1,570-1,610 kg / 1,620 kg
 • Capacitate remorcare (neînfrânat): 500 kg

MG este un brand auto britanic fondat în anii 1920. MG este produs în China și disponibil deja în diferite țări europene. Din 2007, MG este una dintre mărcile SAIC Motor, care este unul dintre cei mai mari zece producători de automobile din lume.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn