Anvelopele all season sunt potrivite pentru iarnă?

Autor: EVmarket Romania
Nokian Outpost AT anvelope all season

Anvelopele all season sunt potrivite pentru iarnă doar dacă au marcajele „M+S” sau 3PMSF, care indică tipul de cauciuc, previne amendarea conducătorilor auto și garantează siguranța chiar și în timpul iernii.

Marcajele care confirmă omologarea anvelopelor și care sunt menționate în Ordonanță de Guvern nr. 5/2011 sunt:

  • M+S
  • M-S
  • M&S

Conform directivei CE, pneurile pentru zăpadă trebuie să conțină marcajul „M+S”, care vine e la mud = noroi și snow = zăpadă. Acest marcaj este de obicei acompaniat de simbolul 3MPF (care înfățișează un munte și un fulg de zăpadă, inițialele însemnând ‘munte cu trei vârfuri și fulg de zăpadă’).

Nu există sancțiuni pentru cei care folosesc anvelopele all season pe timp de iarnă

Atât timp cât posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele marcate cu literele M și S nu există sancțiuni.

V-ar putea interesa și:

Un cauciuc pentru toate anotimpurile este caracterizat de un design și de un model al benzii de rulare care este suficient de echilibrat pentru a funcționa bine la temperaturi joase și înalte, atât pe asfalt ud cât și uscat.

Performanța generală este bună, precum și versatilitatea. Este important să ne amintim totuși că acest tip de cauciuc nu va ajunge niciodată la performanța cauciucurilor de vară pe timpul verii sau a cauciucurilor de iarnă pe timpul iernii, dar el reprezintă un compromis excelent în toate situațiile descrise.

Cu temperaturile scăzute ale toamnei și ale iernii sub 7 grade, cauciucurile de vară nu mai sunt capabile să performeze la maxim, și, așadar, cauciucurile de iarnă sunt mai bune pentru șoferii care necesită mai multă performanță.

V-ar putea interesa și:

Datorită componentului mai moale, care performează foarte bine chiar și când temperaturile scad sub zero, cauciucurile de iarnă garantează exploatarea rutieră optimă, tracțiune și frânare, chiar și pe suprafețe cu aderență slabă: toate acestea adaugă la o siguranță îmbunătățită și un confort crescut.

Proprietățile chimice ale componenților pentru iarnă reduc distanțele de frânare pe suprafețele ude (cu până la 15%) și pe suprafețele cu zăpadă (cu până la 50% în comparație cu un cauciuc de vară).

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare