Valabilitatea asigurării RCA, prelungită fără plată în pandemie

Autor: EVmarket Romania

Parlamentarul Angel Tîlvăr a depus pe 25 noiembrie 2020, la Camera Deputaţilor, o propunere de modificare a Legii nr.132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto RCA, în contextul restrângerii dreptului de circulaţie pentru cetăţenii României, în anumite condiţii, pe perioada pandemiei de COVID-19.

Potrivit proiectului, poliţele de asigurare RCA încheiate sau aflate în perioada de valabilitate ar urma să-şi prelungească automat valabilitatea, fără plată, cu perioada pentru care a fost declarată starea de urgenţă, asediu sau alertă, până la revenirea la normalitate.

V-ar putea interesa și:

Deputatul argumentează că “după introducerea restricţiilor de circulaţie impuse de pandemia de COVID-19, numărul accidentelor rutiere s-a redus semnificativ. În aceste condiţii, valorile de trafic au scăzut considerabil, la fel şi numărul de accidente de circulaţie soldate cu pagube materiale care urmau a fi despăgubite de către firmele de asigurări. Ținând cont de situaţia dificilă în care se află, în această perioadă, atât transportatorii rutieri, cât şi cei aproximativ 8 milioane de conducători auto din România, este necesar să se adopte o serie de măsuri temporare, care să vină în ajutorul acestora”.

“Totodată, această facilitate propusă de mine ar dovedi angajament comun în efortul de combatere sau măcar de atenuare a efectelor negative ale pandemiei de coronavirus asupra cetăţenilor şi a companiilor de transport greu încercate de fel de fel de restricţii. Acesta este motivul pentru care am făcut acest demers, pe care îl consider mai mult decât oportun pentru foarte mulţi români, mai ales că, la nivelul UE, astfel de măsuri sunt avute în vedere”, afirmă deputatul Angel Tîlvăr.

Urmărește-ne pe Facebook șInstagram

Știri similare