Prețuri și specificații noul Hyundai Santa Fe. Iată cât costă

Autor: Cosmin Lixandru
hyundai sante fe

Noul Hyundai Santa Fe este disponibil pe piața locală. Cea de-a cincea generație a SUV-ului Santa Fe are două motorizări hibride (HEV, PHEV) și un preț de pornire de 53.000 euro cu TVA.

Noul Santa Fe are un exterior robust, dar rafinat, precum și un interior spațios, care se extinde prin deschiderea portbagajului de mari dimensiuni.

Specificații Hyundai Santa Fe

Pentru piața europeană, noul SUV are o lungime de 4.830 mm, o lățime de 1.900 mm, măsoară 1.720 mm în înălțime, iar ampatamentul este de 2.815 mm. Cu toate scaunele în poziție normală, portbagajul are un volum de încărcare de 725 de litri (+ 91 de litri față de vechiul model).

hyundai sante fe SUV

Noul Santa Fe este un SUV care asigură un echilibru între utilizarea de zi cu zi și călătoriile în natură – de la excursii în familie, la experiențe de camping.

 

Cu un ampatament mai lung și un interior mai spațios, noul Santa Fe se bazează pe propriile puncte forte – caracteristice unui SUV, pentru a oferi mai multă flexibilitate.

Preturi si motorizări Hyundai Santa Fe:

  • 1.6 T-GDi 215 cai putere HEV: transmisie automată cu 6 trepte. Accelerație 0-100 km/h în 9.5 secunde, viteza maximă este de 190 km/h, greutate 2225 kg; Preț: 53.000 euro cu TVA.
  • 1,6 litri benzină 252 CP plug-in hybrid, transmisie automată cu 6 trepte. Accelerație 0-100 de km/h în 9.1 secunde, viteză maximă de 190 km/h, greutate 2300 kg. Preț: 56.000 euro cu TVA.

Lista cu sisteme de siguranță include: Forward Collision Avoidance 2, Lane Following Assist 2, Driver Attention Warning, Smart Cruise Control 2 și Highway Assist 2.

Design exterior distinctiv

Silueta distinctivă a noului Santa Fe reprezintă rezultatul ampatamentului lung și a portbagajului spațios. Personalitatea modelului este accentuată de capota înaltă, luminile în forma literei „H”, aripile proeminente și ascuțite, precum și de designul frontal care include simbolul „H”.

Linia îndrăzneață a plafonului, volumul semnificativ în jurul aripilor, pasajelor roților puternic conturate și jantele de 21 de inch conferă SUV-ului un aspect robust. Partea din spate a fost simplificată, fiind definită de hayonul de mari dimensiuni, luminile în forma literei „H” subliniind aspectul general armonios.

V-ar putea interesa și:

Noul Santa Fe dispune de un habitaclu încăpător, cu scaunele complet pliabile (al doilea și al treilea rând) fiind lider în segment în privința spațiului interior. În contrast cu exteriorul impunător, eleganța habitaclului este subliniată de liniile orizontale și verticale, tema de design „H” fiind evidențiată de planșa de bord și de orificiile de ventilație.

Rafinamentul interior este reliefat de caracteristicile high-tech, inclusiv: display-ul panoramic curbat și sistemul dual pentru încărcare wireless. Display-ul panoramic curbat conectează instrumentarul digital de 12,3 inch și sistemul de infotainment, contribuind la îmbunătățirea vizibilității pentru conducătorul auto.

interior hyundai sante fe 2023

În plus, culorile utilizate pentru tapițeria scaunelor accentuează senzația de spațialitate, iar garnitura din lemn și scaunele din piele Nappa subliniază aspectul sofisticat.

V-ar putea interesa și:

Pentru noul SUV au fost utilizate, de asemenea, materiale durabile: plastic reciclat (plafon; covorașe; spătarele scaunelor – al doilea & al treilea rând) și piele ecologică (panou de bord & portiere).

La nivel global, noul model va fi disponibil in 10 culori exterioare: Abyss Black Pearl, Creamy White Pearl, Creamy White Matte, Typhoon Silver Metallic, Magnetic Gray Metallic, Ocado Green Pearl, Terracotta Orange, Cyber Sage Pearl, Earthy Brass Metallic Matte si Pebble Blue Pearl.

Urmărește-ne pe FacebookX și LinkedIn