Poliția poate opri fugarii cu dispozitive cu vârfuri ascuțite

Autor: EVmarket Romania

Poliția Rutieră are în dotare dispozitive speciale care înțeapă anvelopele. Acestea sunt folosite în cazul neopririi la semnalul regulamentar al polițistului, în special în situațiile în care există date și informații cu privire la posibile activități infracționale sau ilicite săvârșite de către conducătorii auto. 

„Dispozitivul, o bandă cu vârfuri ascuțite, este folosit pentru a împiedica sau a opri mișcarea vehiculelor cu roți, prin punctarea pneurilor acestora, în caz de nerespectarea semnalelor polițistului date în acest sens către cei care este posibil să fi comis o infracțiune. Anvelopele nu vor mai putea fi utilizate după „întâlnirea” cu acest dispozitiv!”, spune Poliția Română referitor la noile dispozitive.

dispozitiv

Poliția Română

Dispozitive speciale folosite pentru a opri un microbuz

Poliția Rutieră din cadrul IPJ Suceava a primit în dotare în septembrie 17 dispozitive de blocare a trecerii auto. Polițiștii Orașului Vicovu de Sus au utilizat noile echipamente de blocare a trecerii auto, după o acțiune de urmărire în trafic și executarea mai multor focuri de armă, fiind confiscată o cantitate record pentru acest an de țigarete de contrabandă, respectiv peste 1.500.000 de bucăți de țigarete, de proveniență extracomunitară.

dispozitive banda ascutita

Poliția Română

In comuna Straja, pe DJ 209 G, un echipaj de poliție a identificat în trafic un microbuz care se deplasa pe drumul public, secondat la mică distanță de un autoturism. A fost efectuat semnal regulamentar de oprire, însa cele două vehicule nu au oprit, plecându-se în urmarirea lor, cu folosirea semnalelor acustice și luminoase. Autoturismul care seconda microbuzul a efectuat manevre constante de șicanare în trafic a autospecialei și de blocare a accesului acesteia pentru a asigura scăparea microbuzului.

A fost alertat un alt echipaj de poliție, care a instituit un filtru rutier în orașul Vicovu de Sus. S-a efectuat din nou semnal regulamentar de oprire, după care a fost folosit dispozitivul special de blocare a trecerii auto asupra microbuzului.

Acesta și-a continuat deplasarea, însă a fost nevoit ulterior să oprească, având în vedere avariile suferite la nivelul pneurilor. În toată această perioadă, autoturismul care însoțea microbuzul a efectuat manevre riscante pentru a asigura scăparea acestuia. Polițiștii au executat focuri de arma în plan verical, dar și asupra celor două vehicule.

Echipajul de poliție a indisponibilizat microbuzul asigurând paza acestuia, existând riscul ca persoanele implicate în sfera contrabandei să revină, având în vedere cantitatea mare de țigarete transportate.

V-ar putea interesa și:

Recent, un șofer a primit cele mai mari sancțiuni date vreodată în România după ce a fugit de polițiști.

Soferul din Suceava a primit sancțiuni record. „Permisul suspendat până în 2024… Amendă de 20.880 lei… Acestea sunt cele mai mari sancțiuni date vreodată unui șofer și de ele a “beneficiat” un tânăr de 20 de ani din orașul Siret, județul Suceava”, potrivit MAI.

Polițiștii suceveni spun că tânărul de 20 de ani din Siret a făcut 16 nereguli la regimul rutier, în timp ce încerca să scape de aceștia pentru că nu a oprit la semnalele lor.

Foto: Poliția Română

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare