Zeci de șoferi români au obținut permise false în Africa

Autor: EVmarket Romania
puncte de penalizare, obținerea permisului de conducere, fisa medicala Valabilitate fișă medicală auto sedii permise auto cetateni straini Codul rutier uk permis suspendat permise de conducere permisele de conducere permis pierdut permise de conducere permis expirat Boli incompatibile cu permisul de conducere, conducere fara permis, permisul de conducere, Suceava,

Cetăţeni români care nu aveau competenţele necesare pentru a dobândi în mod legal, pe teritoriul României, dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au obţinut, în Africa, permise de conducere pentru diverse categorii, inclusiv C, D sau E. Acestea erau preschimbate în România.

Polițiștii și procurorii au efectuat 41 de percheziți, în 19 județe și în București, pentru destructurarea unei grupări infracționale, formată din cetățeni români și străini, care ar fi facilitat obținerea ilegală de permise de conducere românești, prin preschimbarea unor permise contrafăcute eliberate de autorități din alte state.

Codul Rutier: modificări privind obținerea permisului

Activitățile se desfășoară în județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și în municipiul București.

Cum puteau fi obținute permise false

Persoanele interesate de obținerea unor permise de conducere puneau la dispoziția membrilor grupării datele de identificare personale, o fotografie și un specimen de semnătură, care ar fi fost transmise în străinătate, pentru întocmirea permiselor.

Permise auto emise de 59 țări se preschimbă fără examen

Ulterior, documentele realizate fraudulos ar fi fost expediate în România, iar cetățenii români care intrau în posesia acestora s-ar fi prezentat la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de românești.

Suma totală achitată de un beneficiar al unui astfel de permis ar fi fost de aproximativ 3.000 de euro, aceasta reprezentând diferite comisioane percepute de cetățenii români și străini implicați.

V-ar putea interesa și:

Până în prezent, au fost identificați peste 100 de cetățeni români, care fie ar fi obținut permise românești, fie ar fi depus documentele la autoritățile competente pentru preschimbarea permiselor obținute ilicit, o parte dintre aceștia fiind deja semnalați cu diferite încălcări ale normelor la regimul circulației rutiere.

Urmărește-ne pe FacebookX și LinkedIn