Volvo XC40 Recharge electric preț în România și motorizări

Autor: Cosmin Lixandru
SUV-uri electrice Volvo XC40 Recharge

EIT Forum Auto, importatorul brandului Volvo în România, are în ofertă două SUV-uri electrice: Volvo C40 Recharge și Volvo XC40 Recharge.

Volvo XC40 Recharge, derivat din SUV-ul de mici dimensiuni XC40, este primul dintr-o familie de modele Volvo complet electrice.

Acesta este printre primele modele Volvo cu noul sistem de infotainment alimentat de sistemul de operare Android de la Google.

Volvo Recharge – imagini cu un nou concept al Volvo Cars

În următorii ani, Volvo Cars va continua să lanseze modele pur electrice, deoarece urmărește ca până în 2025, 50% din vânzările globale să fie reprezentate de modele pur electrice, restul fiind reprezentat de versiuni hybrid. Recharge este denumirea gamei ce cuprinde toate modelele Volvo cu un grup motopropulsor complet electric sau plug-in hybrid.

Motorizări Volvo XC40 Recharge Electric

XC40 Recharge este disponibil pentru comandă în două versiuni de motorizare, P6 (un motor electric) și P8 (două motoare electrice).

Pentru versiunea P8 grupul motopropulsor de ultimă generație complet electric oferă tracțiune integrală, o autonomie de peste 400 km (WLTP) și o putere de 408 CP.  Performanțe: 0-100 km/h în doar 4.9 secunde.

Versiunea P6 oferă tot o autonomie de peste 400 km (WLTP) cu 231 CP disponibili doar pe puntea față.

Bateria de 75 de kWh poate fi încărcată până la 80% din capacitatea sa în 40 de minute la un sistem de încărcare rapidă cu curent continuu de 150 kW, indiferent de versiunea de motorizare aleasă.

Volvo XC40 Recharge preț în România

Prețul versiunii XC40 Recharge P6 pornește de la 51.400 euro cu TVA (43.200 euro cu TVA prin programul Rabla 2022), iar versiunea XC40 Recharge P8 are un preț de pornire de 64.400 euro cu TVA (52.400 euro cu TVA prin programul Rabla 2022).

Ambele versiuni includ în preț pachetul de servicii ”Care” format din: 3 ani de garanție ai autoturismului, asistență rutieră pentru 3 ani, un pachet de mentenanță service pe 3 ani și pentru un cost adițional, un pachet de asigurare CASCO pe 3 ani (dezvoltat în parteneriat cu Omniasig Vienna Insurance Group Romania).

volvo xc40 recharge spate

V-ar putea interesa și:

Posesorii modelului XC40 Recharge își vor putea încărca mașina prin intermediul unei cartele de reîncărcare contactless sau prin aplicația smartphone dedicată prin Plugsurfing în 38 de țări europene. Toate costurile și plățile sunt procesate lunar, fără ca Plugsurfing să condiționeze clienții printr-un abonament necesar pentru utilizarea serviciul.

Volvo C40 Recharge: specificații auto, prețuri, autonomie

Prin intermediul aplicației Plugsurfing sau a sistemului de infotainment operat de Android, clienții care dețin o mașină electrică Volvo pot filtra punctele de încărcare după locație, disponibilitate în timp real și viteză de încărcare. Aplicația oferă, de asemenea, informații despre prețuri pentru fiecare punct de încărcare, făcând procesul ușor și transparent.

Fiecare model Volvo din gamă include o versiune Recharge, de la SUV-ul de mici dimensiuni XC40, la modelele din Seria 60, până la vârful de gamă, XC90. Volvo Cars este singurul producător auto care oferă o variantă plug-in pentru fiecare model din gama sa.

XC40 Recharge și gama de modele Recharge sunt dovezi tangibile ale noului plan de acțiune al producătorului suedez, materializat în conformitate cu acordul recent semnat la Glasgow în cadrul COP26 privind schimbările climatice, toate acestea sprijinind ambiția Volvo Cars de a deveni o companie neutră din punct de vedere climatic până în 2040.

Foto: Volvo

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn