Aplicația Carge permite încărcări fără carduri în stațiile electrice

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Aplicatia Carge statii inarcare masini electrice Romania The Carge app

Start-up-ul grecesc Carge Private Company a lansat în România aplicația Carge prin care puteți rezerva, încărca și plăti în mai multe stații electrice din țară, fără necesitatea unor carduri RFID pentru fiecare operator. Tarifele sunt cele practicate de operatori. Carge nu percepe comision de la cei care încarcă mașini plug-in hybrid sau 100% electrice cu ajutorul aplicației.

 

Aplicația Carge este disponibilă în prezent în Grecia și România, iar în cel mult cinci ani va fi disponibilă în încă 12 țări din Europa: Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Croația, Bulgaria, Cipru, Malta, Italia, Lituania, Letonia și Estonia.

În România, puteți rezerva, încărca și plăti prin aplicația Carge la una dintre cele 383 de stații de încărcare operate de E.ON Energie România, Renovatio E-Charge, Hrvatski Telekom (Etrel), has.to.be, și foarte curând Enel X.

Rezervarea încărcării poate fi făcută doar în stațiile electrice din România care au un soft ce permite acest lucru.

„Carge este singura aplicație din UE care nu are nevoie de carduri RFID. Toate stațiile pot fi deblocate cu un smartphone prin intermediul aplicației. În plus, șoferii nu trebuie să plătească o sumă în avans. Plătesc doar în momentul în care opresc încărcarea”, a declarat pentru EVmarket.ro Eleftherios Karabatsakis, Co-Founder & Managing Director Carge.

Aplicația Carge oferă suport prin mesaje chat 24/7 în limba engleză și în limba română. Aplicația este disponibilă și în limba română pentru a oferi informații șoferilor. De asemenea, va fi disponibil și un program de recompensă ‘Carge ‘n’ Win”, care va oferi credite gratuite pentru următoarele sesiuni de încărcare.

Șoferii trebuie să își adauge cardul bancar în timpul înregistrării. Plata se procesează după încheierea fiecărei sesiuni de încărcare. Folosirea aplicației este gratuită, șoferii trebuie să plătească consumul de electricitate în funcție de politica de preț a fiecărei companii (plata pe kWh sau pe minut).

În aplicația Carge există și stații de încărcare gratuite. „Unele dintre ele nu sunt conectate la sistemul nostru, dar le afișăm locația în cazul în care șoferii vor să meargă acolo”, a adăugat Eleftherios Karabatsakis.

Pentru a naviga spre o stație de încărcare, Carge vă sugerează una dintre aplicațiile Google Maps sau Waze.

Aplicația vă spune ce porturi de încărcare au stațiile, care este adresa exactă, cât costă încărcarea, iar în unele stații oferă posibilitatea de a rezerva o sesiune de încărcare. De asemenea, aplicația vă poate spune dacă stația este în funcțiune sau are o problemă. Sunt și câteva filtre în aplicație pentru a căuta stații după tipul de încărcător de care are nevoie un șofer pentru a încărca o mașină plug-in, fie că este o mașină hybrid sau una 100% electrică.

Puteți descărca aplicația Carge pentru IOS sau Android de aici.

Aplicația va fi disponibilă și pe CarPlay oferind posibilitatea de a o utiliza în siguranță în timp ce conduceți.

În Europa, Carge va colabora și cu: Virta, Ionity, Innogy, Greenway, Porsche, Elmu-Emasz, Petrol d.d., și încă 29 de companii.

Carge Private Company este înregistrată pe platforma grecească de start-up-uri „Elevate Greece”.  Compania și-a propus să devină cel mai mare furnizor de servicii de e-mobilitate în Europa de Sud-Est oferind acces la peste 130.000 de puncte de încărcare publice în peste 15 țări europene.

Ideea din spatele Carge a fost ca șoferii să poată încărca și plăti rapid în mai multe stații de încărcare fără să fie nevoiți să aibă câte un card sau aplicație pentru fiecare operator în parte. Start-ul-ul își dorește să integreze toate rețelele europene de puncte de încărcare pentru a oferi acces fără probleme utilizatorilor printr-o aplicație simplă.

Carge Private Company este un start-up cu sediul la Atena, Grecia, înființat în anul 2020.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare