Trei modele de mașini Skoda vor fi lansate în 2022

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Producătorul auto ceh Skoda are pe lista de lansări în 2022 trei modele de mașini Skoda foarte așteptate de clienți: noua Fabia, versiunea facelift a SUV-ului compact Skoda Karoq și Enyaq coupe iV, al doilea model electric al cehilor.

Noi mașini Skoda vor fi lansate în 2022

Cea de-a patra generație Skoda Fabia are la bază platforma modulară MQB-A0 a Grupului Volkswagen. Comparativ cu primele trei generații de modele, noua Skoda Fabia este mai mare atât la interior, cât și la exterior, în timp ce greutatea sa rămâne practic neschimbată. A patra generație Skoda Fabia nu va mai avea o variantă break, din motive de costuri.

Noua Skoda Fabia are pentru prima dată peste 4 metri lungime – 4.108 mm. Comparativ cu vechiul model, noua Fabia este cu 111 mm mai lungă; ampatamentul său a crescut cu 94 mm până la 2.564 mm, iar la 1.780 mm, este cu 48 mm mai lată. În plus, portbagajul a crescut cu 50 de litri, la 380 de litri. Prin rabatarea scaunelor din spate, capacitatea portbagajului poate fi mărită la 1.190 l.

Motoarele MPI și TSI ale noii Skoda Fabia sunt pe benzină și respectă standardul de emisii Euro 6d. Modelul nu va avea propulsoare diesel.

Patru dintre cele cinci motoare, împreună cu rezervorul de combustibil opțional de 50 de litri, pot parcurge mai mult de 900 km în ciclul WLTP. În standard, Skoda Fabia are un rezervor de 40 de litri.

Skoda Fabia IV

Skoda Karoq facelift

Skoda Karoq facelift nu primește variante hibride. Skoda a revizuit motoarele disponibile pentru Karoq facelift pentru a le îmbunătăți eficiența. Motorul entry-level TSI de 1,0 litri pe benzină produce 108 CP și este oferit doar cu o cutie de viteze manuală.

Motoarele pe benzină de 1,5 litri de 148 CP și 2,0 litri de 148 CP și 187 CP sunt disponibile și cu o cutie de viteze automată DSG cu șapte trepte. Acesta din urmă beneficiază și de tracțiune integrală și este disponibil doar în echipamentul SportLine.

Există un singur motor diesel disponibil: un TDI de 2.0 litri cu 114 sau 148 CP. Versiunea cu putere mai mare vine ca standard cu o cutie de viteze DSG și tracțiune integrală.

Skoda Karoq facelift

V-ar putea interesa și:

Skoda Enyaq coupe

Skoda Enyaq coupe iV, al doilea model electric al cehilor, are ca trăsătură specifică linia descendentă a plafonului. Coeficientul său aerodinamic (cd) de 0,247 crește eficiența și permite o autonomie de peste 535 km conform ciclului WLTP, în varianta cu bateria mai mare și cu tracțiune spate.

Pentru Skoda Enyaq coupe clienții pot alege dintre cele două variante de baterii și trei variante de putere cu tracțiune față sau spate. Liniile de echipare clasice au fost înlocuite cu opțiunile Design Selection. În stilul tipic mărcii Skoda, spațiul de la interiorul Enyaq Coupe iV este generos, iar capacitatea portbagajului se ridică la 570 l.

Skoda Enyaq coupe iV este disponibil în trei variante de putere: Enyaq coupe iV 60, Enyaq coupe iV 80, ambele cu tracțiune spate și Enyaq coupe iV 80x cu tracțiune integrală.

Skoda Enyaq coupe

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

# masini skoda

Știri similare