Faraday Future a început producția SUV-ului electric FF 91

Autor: Cristian Gubandru
faraday future ff91

Faraday Future, un start-up american cu finanțare chineză, a început producția SUV-ului electric FF 91 la fabrica din Hanford, California. Livrările vor începe luna aceasta.

Faraday Future ar putea produce 10.000 de unități pe an în uzina din America. Modelul electric american va fi comercializat mai întâi în Statele Unite și China.

Primele 5 orașe din lume unde modelul electric va fi disponibil sunt:

  • San Francisco,
  • New York City,
  • Los Angeles,
  • Beijing,
  • Shanghai.

HeyCharge dezvoltă încărcarea EV fără conexiune la internet

Ulterior, Faraday Future FF 91 va fi vândut și pe alte piețe de pe glob.

Pentru început, două niveluri de echipare vor fi disponibile: FF 91 Futurist Alliance, care va fi o ediție limitată la 300 de unități și FF 91 Futurist.

Faraday Future FF 91

Baterie și autonomie

Bateria, dezvoltata împreună cu LG Chem, are o capacitate de 130 kW. Aceasta ii permite SUV-ului o autonomie de peste 600 de kilometri conform standardului EPA.

Acumulatorul putea fi încărcat la o capacitate de 50% în mai puţin de 4 ore.

Faraday Future FF 91

Faraday Future FF 91

Modelul electric, arata precum conceptul cu același nume prezentat în 2017.  SUV-ul este echipat cu 4 motoare electrice care dezvolta echivalentul a 1.050 de cai putere şi un cuplu de 1.800 Nm. FF 91 poate accelera de la 0-100 km/h în numai 2.27 secunde.

Faraday Future FF 91

Faraday a declarat anul trecut că un al doilea model electric, FF 81, este programat pentru producție în Coreea de Sud la o fostă unitate GM, în 2024.

În urmă cu câțiva ani, Faraday spunea că FF 01 ar putea costa aproape 300.000 de dolari, fiind un concurent nu pentru Tesla sau Lucid, ci pentru viitoarele modele electrice de la Ferrari, Rolls-Royce, Bentley și Maybach. SUV-ul electric Mercedes-Maybach EQS debutează anul acesta.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn