Mercedes-Benz face un nou recall pentru 1.500 de vehicule

Autor: EVmarket Romania

Mercedes-Benz România face un nou recall pentru defecțiuni la aproximativ 1.500 de vehicule, modelele 164, 169, 171, 203, 212, 251 și Sprinter.

Recall Mercedes-Benz pentru peste 1.226 de vehicule: înlocuire airbag sofer

Autovehiculele Mercedes-Benz rechemate sunt model: 164, 169, 171, 203, 212 și 251.

Furnizorul TK Holdings, Inc. („Takata”) a informat Daimler AG că anumite condiții climatice ar putea cauza o modificare chimică a substanțelor propulsante în generatorul de gaz a anumitor airbaguri Takata. În cazul producerii unui accident cu declanșarea airbag-ului, această modificare ar putea cauza explozia generatorului de gaz din cauza presiunii interne crescute. În acest caz, airbag-ul nu și-ar mai păstra efectul de reținere și ocupanții ar putea fi în pericol de rănire din cauza bucăților generatorului de gaz.

Ce mașini ieftine puteți cumpăra prin Programul Rabla

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România – 1.110 unități.  Seriile de șașiu – VIN – ale autovehiculelor ce fac parte din campanie le găsiți aici (pagina 2/29, WDB1714421F133488, etc).

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România – 116 unități.  Seriile de șașiu – VIN – ale autovehiculelor ce fac parte din campanie le găsiți aici (pagina 2/5, WDB1714421F156635, etc).

Recall Mercedes-Benz pentru 267 de Mercedes Sprinter

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, în cazul unui accident care implică un impact frontal, în anumite condiții și la anumite vehicule cu tracțiune față și motor diesel OM651, componenta cunoscută ca „modul de preîncălzire-aprindere” poate fi deteriorată fără a se întrerupe alimentarea cu energie electrică.

Modulul de “preîncălzire-aprindere” este o componentă electronică care acționează bujiile incandescente și încălzitorul filtrului de combustibil.

V-ar putea interesa și:

Dacă, în eventualitatea unui accident și în anumite condiții, modulul de preîncălzire-aprindere se deteriorează,.fără ca impactul să ducă la deconectarea completă a sursei de alimentare, nu poate fi exclus un scurtcircuit. În cazul cel mai nefavorabil s-ar putea produce daune prin modificare termică și chiar un eventual incendiu. Ca urmare a acestui fapt, riscul de rănire a ocupanților vehiculului sau a persoanelor care se află în apropierea vehiculului ar putea crește.

Va fi informată întreaga rețea de Parteneri Autorizați și vor fi contactați proprietarii cunoscuți ai autovehiculelor vizate pentru a-i informa despre această campanie și pentru a se prezenta.cu autovehiculul la cel mai apropiat Atelier Autorizat Mercedes-Benz pentru remedieri.

Se va monta ulterior o carcasă de acoperire pentru „modul de preîncălzire-aprindere” și se va conecta sursa sa de alimentare la o siguranță pirotehnică. Operațiile necesare, efectuate de Mercedes vor fi gratuite.

V-ar putea interesa și:

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România – 267 unități. Seriile de șașiu – VIN – ale autovehiculelor ce fac parte din campanie le găsiți aici (pagina 2/9, W1V9106211P196456, etc).

Cei care nu sunt primul proprietar, au cumpărat mașina din străinătate, pot suna la un dealer pentru a verifica dacă există un recall Mercedes pentru modelul lor. Operațiunea este gratuită și pentru aceștia.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn