Hyundai i20 facelift va intra în producție la Izmit, Turcia

Autor: Cosmin Lixandru
hyundai i20 restilizat

Hyundai a dezvăluit noul i20 facelift mild hybrid, care se remarcă prin designul reîmprospătat și elegant. Noul i20 nu este disponibil pentru vânzare în acest moment. Valorile emisiilor de CO2 nu au fost încă stabilite.

Demararea producției noului i20 facelift este programată pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2023, la fabrica Hyundai de la Izmit, Turcia.

Design Hyundai i20 facelift

Aspectul elegant cu elemente sportive este subliniat de designul actualizat al grilei frontale, al barei de protecție față/ spate, dar și al jantelor din aliaj (16 și 17 inch).

Designul i20 a fost apreciat de-a lungul timpului pentru dinamismul și valoarea emoțională adăugată experienței de condus, evidențiate prin armonia dintre proporție, arhitectură, stil și tehnologie.

hyundai i20 facelift

Hyundai i20 facelift

Datorită plafonului coborât și a ampatamentului lung, noul model păstrează alura sportivă a versiunii anterioare. Aceste caracteristici contribuie la îmbunătățirea aerodinamicii, a manevrabilității și a eficienței.

Semnătura luminoasă subliniază aspectul remarcabil, evidențiat de lămpile spate cu LED-uri în forma literei „Z”. Noul i20 oferă un interior spațios, precum și un portbagaj de 352 de litri/ 1.165 de litri cu scaunele din spate rabatate.

hyundai i20 2024

Clienții pot alege între opt culori de caroserie – dintre care trei nou introduse: Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl și Meta Blue Pearl – alături de plafonul negru în două tonuri, disponibil opțional. La interior, noul pachet „Lucid Lime” se remarcă prin accentele de culoare verde prezente pentru diverse elemente din habitaclu, subliniind sportivitatea modelului.

Motorizări Hyundai i20 facelift

Sistemul mild hybrid de 48 V poate fi cuplat cu propulsorul de 1,0 l T-GDi, disponibil cu 100 CP sau 120 CP.

În ceea ce privește transmisia, sistemul de 48 V poate fi asociat unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză (7 DCT) sau unei cutii de viteze manuală inteligentă, cu șase trepte (iMT).

iMT decuplează motorul de la transmisie după ce conducătorul auto eliberează pedala de accelerație și permite autovehiculului să ruleze liber, pentru eficiența consumului de combustibil.

Noi tehnologii

  • instrumentarul LCD standard de 4,2 inch,
  • prizele USB de tip C,
  • sistemul eCall bazat pe rețeaua 4G,
  • actualizările Over-the-Air (OTA) pentru hărți.

În plus, modelul păstrează de la varianta anterioară: instrumentarul opțional de 10,25 inch, ecranul tactil de 10,25 inch, funcțiile Apple CarPlay și Android Auto, sistemul de încărcare wireless, dar și versiunea actuală Bluelink.

În echiparea standard se remarcă sistemele de siguranță Hyundai Smart Sense, precum: asistență la coliziune frontală (FCA) cu detectare pietoni și bicicliști; asistență la menținerea benzii de rulare (LFA).

V-ar putea interesa și:

Hyundai i20 dispune, de asemenea, de sisteme de siguranță opționale precum: avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea în marșarier (RCCA); monitorizare a unghiului mort (BCA); pilot automat inteligent sincronizat cu sistemul de navigație (NSCC).

Clienții se pot bucura de o noua tehnologie pentru iluminarea ambientală, astfel încât pasagerii pot ajusta culorile în funcție de preferințe. i20 este disponibil acum cu un sistem audio BOSE Premium.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare